Barça

L’Spotify Camp Nou recupera magnetisme

Assistència a l’alça. El Barça torna a atraure els culers en massa, i la mitjana actual d’espectadors a l’estadi és de 81.890 persones, superior als 76.747 d’abans de la pandèmia

El Camp Nou va deixar dues fotografies impactants la temporada passada. Una altament colpidora, la de la marea blanca dels aficionats de l’Eintracht de Frankfurt assaltant l’estadi en un 14 d’abril negre per al barcelonisme, i una altra realment emocionant, la del doble rècord d’assistència del Barça de Jonatan Giráldez en la UEFA Women’s Champions League, amb més de 90.000 persones. Contra el Real Madrid, el 30 de març, l’assistència va ser de 91.553 espectadors, i contra el Wolfsburg, el 22 d’abril, va arribar als 91.648. En tota la temporada 2021/22 el Barça de Xavi –tampoc el de Koeman– no va aconseguir atraure tantes persones a l’estadi. El clàssic femení va reunir 5.000 persones més que el clàssic masculí. Absolutament significatiu. Els 86.422 espectadors del Barça-Madrid, ja amb el cent per cent de l’aforament permès un cop aixecades les restriccions covid, va ser el sostre del Barça de Xavi, que va registrar una mitjana de públic de 55.026 espectadors el curs passat. La mitjana era de 76.747 abans de la pandèmia. La mitjana actual és de 81.890 persones. L’actual líder de primera divisió torna a seduir. La febre per Lewandowski i la qualitat de fitxatges com els de Kounde i Raphinha, i els bons resultats que es van obtenir en la pretemporada –han tingut continuïtat en la lliga– han servit per reactivar una afició que havia perdut sintonia amb l’equip després de la marxa de Messi i el mal joc de l’equip. També van colpejar amb força el coronavirus, l’absència de turistes, les excedències d’abonats i la supressió del Seient Lliure, que van fer caure ostensiblement els ingressos.

Ara l’actual situació permet ser optimista. L’assistència ha augmentat un 19% respecte de l’última temporada abans de la pandèmia, la venda d’entrades ha crescut un 46% (11.618 entrades venudes més de mitjana) i la facturació s’ha incrementat un 18%. Contra el Rayo, el dia del debut de lliga, l’assistència va ser de 81.104 espectadors. Contra el Valladolid, 83.972; contra el l’Elx, 85.073, i contra el Viktoria Pilsen, 77.411. El rècord el té l’amistós contra el City organitzat per Juan Carlos Unzué per lluitar contra l’ELA, amb 91.062 espectadors. Haaland i Guardiola mengen a banda.

Després de l’esperpent de la temporada passada amb aquells més de 20.000 alemanys que van assaltar el Camp Nou el dia de l’Eintracht i que van convidar a marxar amb el seu comportament més d’una família culer, ara la il·lusió ha tornat a l’estadi i el club espera que dimecres contra l’Inter de Milà, en un partit vital per continuar vius en la Champions, el camp estigui ple fins a la bandera.

Barça-Rayo 81.104 espect.
(0-0)
Barça-Valladolid 83.972
(4-0)
Barça-Elx 85.073
(3-0)
Barça-Viktoria Pilsen 77.411
(5-1)
*Barça-M. City 91.062
(3-3) Partit contra l’ELA

Inter i Bayern, declarats d’alt risc

La Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l’Esport ha declarat els partits de Champions Barça-Inter (dimecres, a les 21 h) i Barça-Bayern (dia 26, a les 21 h) partits d’alt risc, i això obligarà el club blaugrana a adoptar certes mesures. Els serveis habituals d’entrades infantils gratuïtes i el passaport infantil no estaran operatius per a aquests dos partits per tal de garantir la seguretat dels culers menors d’edat.

Afectacions de trànsit contra el Celta

El club i la Guàrdia Urbana fan una crida als aficionats per tal que demà, contra el Celta, prioritzin l’ús del transport públic per evitar el col·lapse. La mobilitat del Barça-Celta estarà condicionada per la celebració de la festa major del districte de les Corts, que produirà afectacions a la circulació de vehicles que podrien dificultar l’accés a l’estadi. Està previst que alguns carrers dels voltants de l’estadi puguin presentar talls o alteracions en el seu recorregut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)