Barça

Antoine: ‘fumata’ blanca

El Barça i l’Atlético tanquen, ara sí, l’acord pel traspàs de Griezmann per 20 milions d’euros fixos més 4 en variables

El francès serà titular avui al Metropolitano contra el Girona sense estar lligat al rellotge

Antoine Griezmann deixa de ser un futbolista esclavitzat per un rellotge. La pilota i el gol tornen de nou al centre de la imatge. Alliberat. Punt final al serial i adeu a la restricció de minuts. Acord tancat. El Barça i l’Atlético de Madrid han arribat per fi a un acord definitiu pel traspàs de l’internacional francès. El club blanc-i-vermell abonarà finalment 20 milions d’euros al Barça més variables (uns 4 milions més), una xifra molt llunyana dels 40 milions d’euros pactats en el seu dia, però que deixa lògicament satisfet l’Atlético, conforme el Barça i immensament feliç el gran protagonista, Antoine Griezmann. El francès (144 gols amb la samarreta de l’Atlético, el quart futbolista més golejador de la història del club blanc-i-vermell) signarà amb el club del seu cor fins al 2026 un cop acabi la seva cessió el 30 de juny del 2023. Griezmann tanca definitivament la carpeta Barça i el Barça tanca definitivament la carpeta Griezmann, un jugador pel qual Josep Maria Bartomeu va pagar en el seu dia més de 100 milions d’euros i que ha marxat per la porta del darrere sense haver pogut demostrar en la seva curta etapa al Camp Nou que podia asseure’s a la mateixa taula que Messi i Cristiano com ell va exigir públicament.

Avui contra el Girona (16.15 h), Griezmann serà titular i podrà completar els noranta minuts sense suspicàcies, ni tensions, ni especulacions. Feia dies que el Cholo havia decidit estripar el guió i havia situat Griezmann en l’onze en el derbi contra el Real Madrid (1-2) i en el partit de Champions al camp del Bruges (2-0) –curiosament, dues derrotes amb Griezmann com a titular–, però avui contra l’equip de Míchel ja el podrà alinear sense notar l’alè de Gil Marín i Enrique Cerezo al clatell. Simeone guanya la partida. La clàusula que deia que si Griezmann jugava més de 45 minuts en el 50% dels partits, l’Atlético hauria de pagar 40 milions al Barça, ja és paper mullat. Finalment els madrilenys pagaran la meitat i des del Barça ho donen per bo. L’Atlético no podia pagar tant i el Barça no volia veure tornar un futbolista que mai ha entrat en els plans de Xavi, tal com el tècnic va arribar a dir setmanes enrere en roda de premsa quan se li va preguntar per la complicada situació contractual del francès. Xavi va dir que no havia parlat de Griezmann ni amb Mateu Alemany ni amb Jordi Cruyff. Ara ja és segur que no ho haurà de fer. El Barça col·loca el futbolista i Griezmann es reduirà encara més el salari per poder continuar a l’Atlético, la seva prioritat.

El jugador i el seu entorn han tingut un paper clau els últims dies i han fet de nexe entre els clubs, ja que la relació Barça-Atlético no és fluida. Griezmann, fart de les suplències, volia que la seva situació se solucionés abans del mundial de Qatar, perquè vol jugar la copa del món sense preocupacions contractuals i Didier Deschamps també l’havia advertit que necessitava arribar al mundial rodat físicament, i jugar trenta minuts o menys amb l’Atlético com havia estat habitual aquest inici de temporada no l’ajudava en aquest sentit, així que podia veure compromesa la seva titularitat amb França, tot i que el seleccionador sempre l’ha protegit.

El 23 d’abril, per Sant Jordi, Barça-Atlético al Camp Nou (jornada 30), amb Griezmann ja desvinculat com a culer. Data important.

CONFORMITAT

El Barça no cobrarà el que volia però es treu un problema gros del damunt

GRIEZMANN

El jugador podrà centrar-se en el mundial de Qatar alliberat mentalment
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)