Barça

Nou vot de confiança per a Laporta

Assemblea. Els socis compromissaris ratifiquen totes les “palanques” i aproven el pressupost per a aquesta temporada

Ahir es va celebrar a l’Auditori 1899 del Camp Nou una nova assemblea de socis compromissaris, la tercera que es fa alhora de manera telemàtica en l’últim any i mig. Hi estaven convocats els 4.451 membres que configuren l’òrgan de governança, però, un cop més, la participació va ser molt baixa i només 919 hi van ser presents. El poc quòrum no va impedir que la junta directiva encapçalada per Joan Laporta aconseguís un repòquer de votacions positives, ja que tots els punts de l’ordre del dia van obtenir llum verd.

Els compromissaris van aprovar el pressupost de l’exercici econòmic corresponent a la temporada 2022/23, que se situa en 1.255 milions d’euros, amb un benefici de 274 milions, el més gran de la història del club. Eduard Romeu, vicepresident econòmic del Barça, va indicar que “és un pressupost molt conservador i fiable alhora, perquè les principals magnituds ja s’han dut a terme”, amb referència a les “palanques”. La venda del 25% dels drets televisius de la lliga al fons inversor nord-americà Sixth Street durant un quart de segle a canvi de 597 milions, així com l’acord amb Socios.com i Orpheus Media pel 49% de Barça Studios per 200 milions, van quedar ratificats. La liquidació dels comptes del curs passat es va tancar amb un balanç favorable de 98 milions d’euros.

En el discurs inicial, Joan Laporta va explicar que Spotify tindrà a punt aquest octubre una versió en català de l’app i del web, com a part de l’acord de patrocini. I, en una altra de les intervencions, el president va parlar de l’arbitratge al camp de l’Inter. “Va ser una vergonya. Que no ho veiés l’àrbitre, encara, però que el de la sala no li ho fes veure no s’entén. Per això aposto per la Superlliga, que serà molt més professional”, va dir Laporta, que hi va afegir que s’havia posat en contacte amb la UEFA per fer saber el malestar del club.

A MILÀ

“L’arbitratge va ser vergonyós. La Superlliga serà més professional”, diu Laporta

Apel·lació per la Superlliga

P.M.

El president del Barça va aprofitar per defensar, de nou, el projecte de la Superlliga argumentant que “la UEFA no només no fa res per evitar el dopatge financer de què disposen els clubs estat, sinó que, a més, els atorga més poder”, fet que provoca que “clubs com el Barça hagin de comprometre el futur econòmic o no fitxar estrelles”. Amb el nou torneig, “hi haurà més igualtat, estarà basat en la meritocràcia i en la solidaritat, s’evitaran els avantatges i es respectaran les lligues estatals, perquè seran els clubs els que regiran el seu destí”, va dir Laporta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)