Barça

Amb el ganxo

El Barça acaba demanant l’hora contra el Celta en un partit que guanya de miracle i en què torna a oferir una versió força descoratjadora

Els tres punts permeten a l’equip orientat per Xavi Hernández, a qui no li arriba en el millor moment futbolístic la transcendental setmana amb Inter i Real Madrid, mantenir la primera posició en la classificació

Barça 1 Celta 0

CELTA:Marchesín; Hugo Mallo (Mingueza, 90’+3), Aidoo, Unai Núñez, Javi Galán; Fran Beltrán; Óscar Rodríguez, Cervi (Paciencia, 83’), Gabri Veiga (Solari, 75’); Iago Aspas i Larsen (Carles Pérez, 75’). BARÇA:Ter Stegen; Balde (Sergi Roberto, 77’), Piqué, Marcos Alonso, Jordi Alba (Eric Garcia, 85’); Busquets, Gavi, Pedri (De Jong, 63’); Raphinha (Dembélé, 63’), Lewandowski i Ferran Torres (Ansu, 63’). GOLS:1-0 (17’) Pedri.ÀRBITRE:Munuera Montero (col·legi andalús), amb González González (col·legi castellanolleonès) al VAR.T.G.:A Jordi Alba i Busquets, del Barça, i a Unai Núñez, Aidoo i Óscar Rodríguez, del Celta.T.V.:cap.PÚBLIC:81.525 espectadors al Camp Nou.

El Barça no entra en la transcendental setmana que té al davant en el millor moment. Almenys pel que fa a la versió futbolística, fluixa des que es va reprendre la competició després de l’aturada internacional. I és que l’equip orientat per Xavi Hernández està col·lapsat des d’aleshores: al feu del Mallorca (0-1) va guanyar però no es va trobar; al de l’Inter (1-0), va perdre i també va estar fatal, i ahir, al Camp Nou contra el Celta, va recuperar el camí del triomf (1-0), però va fer-ho de miracle, ja que va tornar a mostrar una imatge molt llunyana del que ha ensenyat i del que se li espera. A més, va acabar demanant l’hora contra un rival que el va acabar enfonsant a la seva porteria, sotmetent-lo i bombardejant un Ter Stegen que es va encomanar a la fusta, als seus defenses, que van bloquejar en la urgència diversos xuts verinosos i, també, al seu peu, amb el qual va treure una pilota de gol, per mantenir el zero sota pals i sumar tres punts que permeten a l’equip culer continuar líder. És aquesta, ara mateix, la part positiva de tot plegat, que a la taula va primer, amb Inter (dimecres) i Real Madrid (diumenge) a l’horitzó.

El conjunt blaugrana, doncs, està perdut pel que fa al joc. Ja són tres partits consecutius amb un denominador comú: problemes greus per atacar un contrincant tancat. És obvi que és una de les situacions més complicades d’afrontar en un partit de futbol, però és el plantejament que més es trobarà l’equip, que, d’altra banda, ha demostrat en diversos trams tenir eines i arguments per superar-ho. De fet, ahir va fer-ho durant uns minuts. En els primers compassos del matx, els homes de Xavi, que va sorprendre amb una defensa composta pels tres laterals esquerres de la plantilla i Piqué, van jugar amb intenció la pilota a camp rival, van acumular arribades per les bandes, també alguna jugant per dins, encara que va durar ben poc. Aviat, la circulació va abaixar el ritme i així és molt difícil moure una defensa ben endreçada al darrere. A més, en l’aspecte individual també va faltar personalitat, ja que els laterals –Balde i Alba– no van tenir més impacte amb les seves incorporacions, els extrems –Ferran Torres i Raphinha– no van desequilibrar i els interiors –Gavi i Pedri– només van ser capaços de rebre encarats a porteria rival quan l’equip podia córrer, quan hi havia espai. I enmig d’això, Lewandowski, totalment desassistit, va passar de puntetes pel partit, el primer que el Barça guanya sense un gol seu, va ser Pedri, ahir qui va determinar el resultat.

D’aquesta manera, va ser un altre dia en què els menuts mig centres no van aconseguir rebre pilotes entre línies, en zones transcendents amb l’equip atacant en estàtic, i això és una qüestió més que important. És urgent arreglar-ho. Sí que ho van fer amb metres per davant, i així va arribar el gol que va decidir el partit (17’); Gavi va trencar a l’espai en una ocasió que la defensa del Celta va plantar-se al mig del camp, Jordi Alba el va veure i li va posar la pilota a l’espai, i el jove migcampista va arribar a línia de fons per posar una centrada que va arribar a peus de Pedri després d’una errada en el refús d’Unai Núñez que el canari no va desaprofitar.

La sort del Barça en aquest primer temps va ser que el Celta amb la pilota va ser poc atrevit i no va proposar gairebé res, cosa que va canviar després del descans. L’equip entrenat pel Chacho Coudet va començar-se a traslladar a camp rival i no va necessitar gran cosa per atemorir ells clulers i generar-li ocasions, les més clares van produir-se en els últims minuts. Si en la primera part l'imatge dels blaugrana havia estat pobra, en la segona va ser totalment descoratjadora, ja que van deixar d'ajuntar-se amb la pilota, que van perdre, no van proposar res, les entrades de Frenkie de Jong, Dembélé i Ansu Fati tampoc van millorar res, al contrari i, finalment van acabar penjats del travesser a mercè d'un Celta que va perdonar. Paciencia es va topar amb el pal, Óscar i Hugo Mallor amb les cames de Marcos Alonso i Iago Aspas amb un peu formidable de Ter Stegen.  El Barça va amb el ganxo  i dimecres es juga la vida a la Champions League contra l'Inter al Camp Nou i diumenge defensa el lideratge en la lliga contra el Madrid al Santiago Bernabéu.

LEWANDOWSKI

L’equip no el va trobar, encara que va aconseguir el primer triomf sense diana seva

OCASIONS

El Celta és el que més ocasions de gol va generar en un partit decidit per un gol de Pedri

MINUT A MINUT

11’ Primera rematada a porteria del Barça. Jugada de falta assajada en què Alba cedeix a Raphinha. El brasiler engalta un xut des de fora l’àrea i Marchesín envia la pilota a córner amb una bona mà.
13’ De nou Marchesín evita el gol del Barça, ara a rematada de Ferran.
17’ Gol del Barça. Bona passada a l’espai de Jordi Alba per a Gavi. La centrada del de Los Palacios la rebutja malament Unai. Pedri recull la pilota a l’àrea petita i només l’ha d’empènyer per fer l’1-0.
23’ Bona arribada d’Alba, però la rematada acaba al lateral de la xarxa.
47’ La primera del Celta. Rematada d’Óscar que surt fregant el pal.
56’ Marcos Alonso evita el gol del Celta tapant una rematada d’Óscar que anava directa a porteria.
69’ Gol anul·lat al Celta per fora de joc de Javi Galán.
84’ Doble ocasió per al Celta. Primer, Ter Stegen treu un peu salvador en un xut d’Aspas. Després, Hugo Mallo remata fregant el pal.
90’ El Celta acaba el partit atacant. Entre Ter Stegen i la defensa eviten l’empat visitant.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)