Barça

La pantera ve de caça

André Onana. Format a la Masia, el porter camerunès torna al Camp Nou en el seu millor estat de forma i amb la victòria com a únic objectiu

“El partit de tornada serà calent”, va declarar André Onana dimarts davant els mitjans de comunicació poc després que el seu equip hagués sortit victoriós del Giuseppe Meazza, gràcies a un gol solitari de Çalhanoglu i també al poc encert dels àrbitres. El porter camerunès va ser un dels protagonistes de l’enfrontament contra el Barça i és que, tot i no tenir un excés de treball per la dificultat que enfrontaven els blaugrana a l’hora de trobar espais, no va perdre la concentració i no va cometre errors. De fet, en el primer quart d’hora de partit, Onana va parar una rematada de cap ben intencionada de Christensen, que podria haver suposat el primer gol del Barça.

Onana visita el Camp Nou en un moment molt dolç, i és que Inzaghi ha confiat en ell en els tres partits de la lliga de campions disputats fins ara, en què ha aconseguit mantenir la porteria a zero contra el Viktoria Pilsen i el Barça i només el Bayern, amb una diana de Sané, ha pogut foradar la seva xarxa. També va ser titular en el darrer partit de la lliga italiana contra el Sassuolo i tot apunta que avui també formarà part de l’onze inicial. No ha estat així en la resta de la competició nacional, ja que Handanovic era l’opció preferida del mister italià, però els seus errors l’han portat a la banqueta, després d’una dècada sota els pals de la porteria neroazzurra.

André Onana, de 26 anys, va arribar a l’Inter com a agent lliure aquest estiu provinent de l’Ajax. Amb el conjunt italià va firmar un contracte per a quatre temporades a canvi de 3 milions d’euros. El motiu del seu fitxatge era ocupar la segona plaça a la porteria, però la seva agilitat i potència l’han portat a guanyar-se oportunitats que no ha deixat escapar i que pretén continuar demostrant en enfrontaments d’alta tensió com els que es viuen en la Champions League. Una experiència que també ha acumulat sent el porter titular de la selecció camerunesa i tot indica que serà l’encarregat de defensar la porteria durant el mundial de Qatar, on Camerun es veurà les cares en la fase de grups contra el Brasil, Suïssa i Sèrbia.

La seva tècnica la va aprendre i desenvolupar justament en les categories inferiors del Barça, club en què va estar durant cinc temporades fins arribar a ser juvenil de primer any. Onana va arribar a la Masia, gràcies a l’empenta que li va proporcionar la Fundació Samuel Eto’o, que durant uns anys va nodrir el Barça de diverses promeses cameruneses, tot i que cap ha arribat a tenir la transcendència del davanter. Conegut a can Barça, Onana va sonar l’estiu del 2019 per tornar a la que havia sigut casa seva, però el club va acabar decantant-se pel brasiler Neto.

El porter camerunès havia marxat de l’entitat culer el gener del 2015 a canvi de 150.000 euros posant rumb cap a l’Ajax d’Amsterdam, on ha jugat les darreres set temporades. Allà es va consagrar en el primer equip gràcies també al seu lideratge dins del vestidor, però justament l’any de la consagració, la UEFA el va suspendre durant nou mesos perquè en un control de dopatge va donar positiu, fet que va tacar de negre la seva carrera, que ara recupera.

RESSORGIMENT

Onana recupera el seu estatus després de mesos sancionat per dopatge

LES XIFRES

3
titularitats,
en la lliga de campions i una en la Serie A, contra el Sassuolo, dissabte.
2
gols,
encaixats en la Champions, un de Sané i un altre en pròpia porteria de D’Ambrosio.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)