Barça

El mal hàbit dels dijous

Després d’una setmana negra, el Barça ha de reactivar-se contra el Vila-real

Abocat virtualment a jugar per segon any seguit l’Europa League, el d’avui serà el primer de molts dijous de futbol a l’estadi

Gavi i Robert Lewandowski oferiran aquesta nit a tots els culers el trofeu Kopa i el trofeu Gerd Müller –també Alèxia Putellas oferirà la Pilota d’Or rebuda dilluns a París–. Serà en els preàmbuls del Barça-Vila-real d’aquesta desena jornada de lliga (21 h, Movistar LaLiga). Futbol en dijous. Una anomalia conceptual en clau Barça que comença a convertir-se en un mal hàbit. Dos anys seguits de captiveri en l’Europa League són massa càstig per a uns aficionats que aquesta temporada havien recuperat la il·lusió.

Les distincions individuals són fàrmacs anestèsics. Alleugen el dolor un instant, però quan passa l’efecte la ferida continua torna a coure. Gavi, Lewandowski i Alèxia mereixen el reconeixement públic del Camp Nou, però malauradament per tots tres el context no els és favorable. L’afició no està per festes. Vol resultats i anhela títols. El 3-3 contra l’Inter i el 3-1 al Bernabéu ho han esguerrat tot en pocs dies. Una setmana horribilis. El Barça ha passat de dependre de sí mateix en la Champions per accedir als vuitens de final i ser líder en la lliga, a quedar virtualment fora de la màxima competició continental i veure com el Real Madrid li pispava el primer lloc en el campionat domèstic. Tot en cinc dies tràgics. Contra el Vila-real urgeix la reacció.

El Barça té avui una oportunitat per redimir pecats. En la Champions el mal ja està fet i difícilment es produirà el miracle, però en la lliga cal aixecar-se de la lona amb celeritat perquè encara queden moltíssims punts en joc. Perdre el clàssic va fer mal, sobretot per la manera, però si el Barça recupera la versió d’abans de l’aturada per seleccions encara hi tindrà molt a dir en la lluita pel títol. Però aquí rau el quid de la qüestió: cal retrobar-se futbolísticament.

El Vila-real només ha perdut un partit dels últims quatre. Justament el contrari que el Barça, que només n’ha guanyat un dels últims quatre, el del dia del Celta. I va anar de ben poc que no sortís creu. Contra el Vila-real, el Barça necessitarà oferir una bona versió. Els d’Unai Emery són setens en la lliga i en la Conference League tenen els deures fets. Els groguets ja s’han garantit el primer lloc del seu grup i s’estalviaran jugar la pròxima ronda. Se salten una eliminatòria i, amb un calendari tan atapeït i amb un mundial per disputar, Emery segur que ho agrairà. El tècnic nascut a Hondarribia tindrà les baixes ja conegudes de Gerard Moreno, Coquelin i Foyth per a aquest partit. A Foyth se li va tancar la porta del Camp Nou en el mercat d’estiu per les altes exigències econòmiques del Vila-real –va remetre el Barça a pagar la clàusula de 42 milions d’euros– i se li torna a tancar ara la possibilitat de jugar en aquest estadi per culpa d’una lesió. Sí que ha entrat en la llista de Xavi el lateral dret que finalment va acabar fitxant el Barça en lloc de Foyth. Héctor Bellerín, ja amb l’alta mèdica, torna a la llista i podria sortir de titular en el carril dret. Bellerín es va lesionar al soli de la cama dreta en un entrenament el 28 de setembre i s’ha perdut el doble enfrontament contra l’Inter i el clàssic. Ansu podria també ser titular després dels seus bons minuts en el clàssic.

El curs passat el Vila-real va guanyar al Camp Nou (0-2), amb gols de Pedraza i Moi Gómez.

POSSIBILITATS REALS

Bellerín, amb l’alta, torna a l’equip i Ansu aspira a un lloc en el trident
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)