Barça

El protagonista

Alejandro Balde

La nota positiva

El lateral esquerre, de 19 anys acabats de fer, va estar a l’altura de l’enfrontament; va ser el blaugrana que més personalitat va tenir i més nivell va mostrar

Difícil extreure punts positius a la desfeta del Barça ahir al Camp Nou. L’equip orientat per Xavi Hernández va oferir una versió descoratjadora, mostrant-se lluny competitivament, una altra vegada, de l’elit. No va rutllar en l’àmbit col·lectiu el conjunt culer i tampoc a títol individual cap dels futbolistes de més pes en la plantilla; va destacar, sent el millor, un dels més nous i el més jove de tots els que van jugar, Alejandro Balde. El defensa de 19 anys acabats de fer va ser el blaugrana que més personalitat va tenir i, no és exagerat dir-ho, que més nivell va ensenyar.

I és que Balde va estar a l’altura de l’enfrontament. Afermat ja com a fix en el lateral esquerre de l’equip en la lliga, en què acumula nou titularitats, la d’ahir va ser la seva primera en la Champions League i, enmig del desgavell, es va fer notar cap a bé. En defensa, en què va compartir perfil en la línia defensiva amb Marcos Alonso, va estar més que correcte i va lligar bé Serge Gnabry, un extrem amb molta habilitat i ràpid, que només va aconseguir-lo superar en una ocasió, que va acabar en gol, però l’alemany, en l’acció, s’havia aprofitat d’una posició avançada de fora de joc per guanyar-li l’esquena i el VAR el va anul·lar. I en atac va estar molt bé, incorporant-se sovint a camp contrari exhibint una poderosa conducció, driblant i deixant enrere rivals, convertit per moments en l’únic argument ofensiu de l’equip. De fet, l’única rematada a porteria del Barça en tot el matx va ser seva, i això que va ser un xut llunyà des de fora de l’àrea, mig bloquejat per un defensa del Bayern, que va arribar tou a les mans de Sven Ulreich, el porter suplent del conjunt bavarès, que ningú havia estat capaç de provar.

Balde, doncs, va palesar que continua pel bon camí, en creixement, protagonista d’una progressió més que interessant i que, per mèrits propis, està al davant en el carril esquerre de dos futbolistes internacionals i contrastats com Jordi Alba i Marcos Alonso. L’actuació que va realitzar ahir el futbolista barceloní probablement va ser l’única nota positiva per al Barça.

90
minuts
1
xut a porteria
1
passada de mèrit Dades facilitades per Carles Domènech de la TDT de Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)