L’1x1 del Barça a Mestalla

Per Oriol Tortajada

TER STEGEN (90’)
ATENT
Creix quan no té cap jugador del Bayern al davant. Torna la lliga i torna a somriure. 10 gols rebuts en la Champions en cinc partits i en canvi 10 cops la porteria a zero en 12 jornades de lliga. Dr. Jekyll i Mr. Hyde.
BALDE (90’)
PLETÒRIC
Va ser el millor el dia del desastre del Bayern i va tornar a ser dels millors ahir a Mestalla. Brilla a l’esquerra i ara fins i tot destaca a la dreta. A Son Moix no va estar fi a cama canviada però ahir, sí. Creix cada partit.
KOUNDE (73’)
ABATUT
La mala notícia de la nit per a Xavi. Perdre Jules és perdre el millor defensa de la plantilla. Va arribar lesionat del Sevilla, es va lesionar amb França durant l’aturada de seleccions i ara una nova lesió amb el Barça. Algú li ha posat una espelma negra.
ERIC (41’)
CAPCOT
Targeta i lesió. Condicionat per la groga vista en el minut 21 i canviat només 20 minuts després amb molèsties a la zona inguinal de la cuixa esquerra. Molts soldats ferits en combat: ell, Kounde, Cavani, Gayà i Correia, cap a la infermeria. Nit terrible.
JORDI ALBA (90’)
CÒMODE
L’únic dels tres laterals esquerres que van actuar en el partit en clau Barça que va jugar a la seva posició natural. Ni Foulquier ni Thierry Correia, futbolistes amb ànima defensiva, el van incomodar. Tampoc Castillejo al tram final.
DE JONG (90’)
VERTICAL
Va trencar línies amb facilitat i va connectar bé amb Ansu, filtrant bones passades a l’espai. Dimarts tornarà al lloc de pivot per exigències del guió. En aquella posició ho va fer de meravella contra el Vila-real. Dimarts, més.
BUSQUETS (56’)
SOBRI
Canviat abans de l’hora de partit i menys xiulat a Mestalla que en els últims partits al Camp Nou quan Xavi li ha donat entrada o l’ha substituït. Coses de la vida. En el partit de dimarts al camp del Viktoria Pilsen és baixa per sanció.
PEDRI (90’)
ACTIVAT
Després de jugar perfilat a la banda contra l’Athletic i el Bayern amb l’aposta dels quatre migcampistes, ahir el retorn al 4-3-3 el va tornar al lloc d’interior. Per dins Pedri connecta més i té més impacte en el joc, es miri per on es miri.
DEMBÉLÉ (56’)
ABSENT
Ni rastre del gran Dembélé del dia de l’Athletic. Ja se sap, cap novetat... Una nit brillant i després unes quantes d’absentisme. Va en el ‘pack’. Esclau de la irregularitat. Poc precís i males decisions en el seu cara a cara amb Gayà.
LEWANDOWSKI (90’)
SALVADOR
Dues rematades en 90 minuts: una pilota al pal i l’altra a barraca. Tota la punteria que no van demostrar ni Ferran ni Raphinha en la greu oportunitat malbaratada del minut 84. Suma 13 gols en la lliga. El d’ahir val tres punts.
ANSU FATI (56’)
DESAFINAT
Amb el punt de mira desviat. Ha de revisar el canó de l’escopeta. Qui més va xutar contra la porteria de Mamardashvili, però sempre al lateral de la xarxa o fora. L’únic xut seu entre els tres pals va acabar a la cara del porter georgià.
M. ALONSO (49’)
SA
Reciclat a central per enèsim partit seguit. Quatre centrals lesionats ara mateix en el Barça. Que toqui ferro Marcos.
GAVI (34’)
EXCITAT
Primers minuts des de la carícia de Dani García. Passat de revolucions. Paulista i companyia el van buscar i el van trobar.
FERRAN (34’)
XIULAT
Xiulat per la seva exafició cada cop que contactava amb la pilota. El gol fallat en el 84’, imperdonable.
RAPHINHA (34’)
ASSISTENT
Com Ferran, va sortir en la foto del gol perdonat al València, però l’assistència del 0-1 el redimeix.