Barça

El comiat d’una llegenda

Gerard Piqué jugarà aquesta nit contra l’Almeria (21 h) el seu últim partit al Camp Nou

Culer des del bressol, el central, considerat un dels millors de la història, deixa enrere 15 anys d’èxits al primer equip

Un Barça-Almeria com el d’avui, un dissabte a les 21 h al Camp Nou, s’albiraria, en condicions normals, com un dia més a l’oficina. Però avui no, ben al contrari: avui és una nit històrica per al barcelonisme, avui Gerard Piqué jugarà el seu últim partit a l’estadi. El matx, doncs, serà una festa de comiat per al central, una llegenda culer que es retira als 35 anys, després d’haver-ne passat quinze al club, amb el qual ha aixecat trenta títols –tres Champions League (2009, 2011 i 2015), vuit lligues (2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2016, 2018 i 2019), set copes (2009, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018 i 2021), tres mundials de clubs (2009, 2011 i 2015), sis supercopes (2010, 2011, 2012, 2014, 2017 i 2019) i tres supercopes d’Europa (2010, 2012 i 2016)– i amb el qual es va convertir en un dels millors centrals del planeta, va entrar en quatre ocasions (2010, 2011, 2012 i 2016) en l’onze mundial de la FIFA/FIFPro i va guanyar una copa del món (2010) i una Eurocopa (2012) amb la selecció espanyola. “És un dels millors centrals de la història d’aquest esport”, va sentenciar ahir Xavi Hernández, company de Piqué durant set temporades (2008-2015) al Barça i, des de fa un any, el seu entrenador.

L’enfrontament, doncs, gira al voltant del 3 blaugrana, i també ho va fer la prèvia, òbviament, en què 21 de les 25 preguntes que va respondre Xavi van ser sobre ell. “Com a entrenador, em toca decidir coses que no són agradables, que també són difícils com a ésser humà, però són decisions que he de prendre pel bé de l’equip, pel bé del club. És desagraït, tot això, però va amb el càrrec”, va reconèixer el tècnic, que ha relegat Piqué aquesta temporada a un segon pla, com el sisè central de la plantilla, darrere de Kounde, Eric Garcia, Christensen, Araujo i, fins i tot, Marcos Alonso, un carriler esquerre reciclat a l’eix de la defensa. “He cregut en molts moments que havia de jugar un altre company en comptes de Gerard. M’ha costat, li tinc una gran estima”, va indicar el preparador, que va comentar que, a l’estiu, li va explicar la situació en una conversa que van tenir. “Abans de començar la temporada, li vaig comunicar les meves intencions. És una conversa privada. Parlar amb ell ha estat un dels moments més durs. I ara, també”, va manifestar Xavi, que ha comptat amb el segon capità en nou partits, cinc com a titular, dels dinou que ha disputat el conjunt culer aquesta campanya. Els fets però, sembla que s’han precipitat arran de l’empat (3-3) contra l’Inter a casa, que va condemnar definitivament l’equip a l’eliminació en la Champions League, en què no va estar fi en un parell dels gols encaixats. Aleshores, en el posterior duel al Camp Nou en què va participar, contra el Vila-real (3-0), es van sentir xiulets cap a la seva figura, també erosionada pel soroll existent a l’entorn del seu sou i la rebaixa salarial. “Les circumstàncies han fet que hagi decidit posar-hi punt final. Circumstàncies adverses per a ell, les entenc totalment. Està jugant menys, se sent menys útil i menys important i se sent malament. Jo he viscut aquesta situació i el més normal és fer un pas al costat”, va seguir Xavi. El cinquè futbolista del Barça amb més partits jugats (615) després de Leo Messi (778), el mateix Xavi Hernández (767), Sergio Busquets (694) i Andrés Iniesta (674), que s’entreveu titular en l’adeu amb la seva gent, no plega encara, ho deixarà definitivament després del partit al camp de l’Osasuna dimarts que ve. Geni i figura també fora del camp, sempre ha fet gala d’un tarannà desacomplexat que ha despertat fílies i també fòbies al llarg d’aquests anys. El Barça perd un símbol, un ídol, part de la seva història. Avui marxa, però tornarà, ja ho va dir.

Les circumstàncies han fet que hagi decidit posar-hi punt final. Se sent menys important
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
He cregut en molts moments que havia de jugar un altre company en comptes de Gerard. M’ha costat, li tinc una gran estima

Sergio Busquets: “Marxa una part de l’escut del Barça”

La plantilla també sent l’adeu de Piqué. Sergio Busquets va dir que se sentia “trist”: “Geri significa molt per a l’equip, i per a mi també, ja que hi vam arribar junts fa 15 anys i hem compartit molts moments inoblidables. El trobarem molt a faltar. Marxa una part de l’escut del Barça.” Un altre capità, Jordi Alba, reconeixia que “ha estat una notícia trista; mereix marxar per la porta gran, ja que ha estat un jugador fonamental no només per a tots els barcelonistes, sinó també per a l’equip.” Sergi Roberto també va destacar el rol cabdal del central: “Per a la plantilla ha estat una peça clau, no només al terreny de joc, i és que els que hem pogut viure més a prop d’ell durant molts anys sabem de la seva importància, sempre somrient i fent bromes”. També Lewandowski va tenir paraules de reconeixement: “No és només una llegenda, sinó un futbolista i home icònic. Recordo que enfrontar-me amb ell era un repte enorme, i ara, com a company, puc dir que és un noi excel·lent.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)