Barça

Continuar pressionant

La prèvia. El Barça busca una victòria que li permeti dormir líder i passar la pilota al Real Madrid, que juga dilluns al feu del Rayo. El conjunt blaugrana recupera Christensen i Eric

Amb Piqué en primer pla, el Barça buscarà avui contra l’Almeria una victòria que li permeti dormir líder i passar la pilota al Real Madrid, que no juga fins dilluns al feu del Rayo Vallecano. La distància amb el conjunt blanc, quan queden només dos partits –aquest i el d’Osasuna, dimarts que ve– per a l’aturada per la copa del mon, és només d’un punt. “Guanyar és important per a nosaltres, per ficar una mica més de pressió al Madrid”, va indicar ahir Xavi. L’equip que dirigeix continua, pel que fa al joc, mostrant-se irregular, inconsistent i, davant d’un conjunt acabat d’ascendir, que és a prop de la zona perillosa, hauria de tornar a oferir una versió convincent.

Per fer-ho, els blaugrana recuperen Robert Lewandowski, absent per descans en l’intranscendent tràmit al camp del Viktoria Pilsen (2-4), i també els centrals Andreas Christensen i Eric García, ja recuperats de les seves respectives lesions. El danès torna a una convocatòria un mes després, ja rehabilitat de l’esquinç al turmell esquerre que tenia, mentre que el català també està a punt després de superar una sobrecàrrega a l’obturador extern del maluc esquerre que es va fer la setmana passada a València (0-1). Continuen a la infermeria Memphis Depay, Jules Kounde, Ronald Araujo, Franck Kessie i Sergi Roberto. De cara a l’onze, tot i recuperar dos centrals, s’espera que Piqué sigui titular, juntament amb els esmentats Christensen, Eric o Marcos Alonso, amb Hèctor Bellerín i Alejandro Balde a les bandes. També hi ha dubtes al mig del camp, amb Sergio Busquets i Pedri, fixos, amb Gavi i Frenkie de Jong disputant-se un lloc, mentre que a la davantera, l’indiscutible Lewandowski –13 gols en 12 jornades de lliga– liderarà l’atac amb Ousmane Dembélé i, presumiblement, Ferran Torres, que ha protagonitzat una progressió darrerament. “L’Almeria té Rubi, que és un gran entrenador i que és un amic que coneix la casa”, va dir Xavi sobre el rival. “Pot jugar amb línia de 4 o 5 al darrere, té jugadors de bon peu al mig del camp i amb velocitat a dalt. És un equip de transició ràpida i molt ben treballat que ens complicarà les coses, segur”, va completar.

Precisament Rubi té fe que trauran alguna cosa positiva del feu culer i s’emmiralla en el Rayo, l’únic equip que ha aconseguit puntuar-hi (0-0) aquest curs en la lliga. “Ja va demostrar que es pot rascar alguna cosa allà. Cal intentar buscar el premi gros en algun lloc, i no podem renunciar-hi”, va insistir el tècnic barceloní. L’Almeria, però, sempre ha sortit de buit de l’estadi del Barça; en les set visites que hi ha fet –sis en la lliga i una en la copa– no ha estat capaç d’aconseguir-hi mai res. “Hem de buscar els nostres moments. Amb pilota ens sentim a gust, però és cert que juguem davant d’un rival que no para de pressionar. Tot això comporta que tinguis la capacitat de sortir d’aquesta pressió i veure espais per atacar ràpid”, va desgranar en la prèvia, abans de tancar: “Hi ha tres punts en joc i cal lluitar al màxim per aconseguir-los.” Rubi, que ha fet créixer l’equip en l’últim mes, després d’una ratxa de quatre derrotes seguides, podrà comptar amb Adri Embarba, que estava entre cotons.

XAVI

“L’Almeria és un equip molt ben treballat que ens complicarà les coses, segur”

RUBI

“Hem de buscar els nostres moments. Hi ha tres punts en joc, i cal lluitar al màxim”

LES DADES

2
punts
de distància tindria el Barça respecte del Real Madrid si guanya aquesta nit contra l’Almeria.
0
victòries
ha aconseguit l’Almeria al Camp Nou, en les set visites que hi ha dut a terme.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)