Barça

El protagonista

Raphinha

‘Golaço’ de líder

Tan aviat com Gil Manzano va xiular el final del partit, tots els jugadors van anar a buscar Raphinha per felicitar-lo. El seu gran somriure blanc impol·lut brillava per tot el Sadar, ja que el brasiler no marcava des del 3 de setembre, en la quarta jornada de lliga contra el Sevilla. Però l’extrem no només desprenia felicitat per haver vist porteria un altre cop, sinó perquè es treia part d’una llosa de sobre en la seva lluita personal per demostrar a Xavi que hi pot comptar. Fa un mes que Raphinha no entra en els plans inicials del tècnic terrassenc, exceptuant el partit a la República Txeca contra el Viktoria Plzen, quan el Barça ja estava eliminat de la Champions i no s’hi jugava absolutament res. Durant totes aquestes setmanes, el de Porto Alegre ha anat veient com Dembélé li prenia la titularitat i ahir a Pamplona no va ser diferent. Raphinha va entrar en el terreny de joc en substitució del francès en el minut 77 amb l’empat a 1 al marcador, però gràcies a la seva astúcia va poder capgirar un partit que se li estava complicant, al Barça, sobretot després de l’expulsió de Lewandowski en la primera mitja hora de joc. A només cinc minuts per al final del temps reglamentari, Frenkie de Jong va servir de safata un centre que el brasiler, en guanyar una carrera a l’espai, va aconseguir rematar de cap en una vaselina perfecte des de la frontal de l’àrea per posar el definitiu resultat d’1 a 2. Un gol que no només val tres punts, sinó que permet al conjunt blaugrana conservar el lideratge de la lliga en l’última jornada abans de l’aturada pel mundial.

No pot ser casualitat que Raphinha tingui aquesta gran actuació just l’endemà de ser convocat amb la selecció brasilera per disputar per primer cop un mundial. I és que ben segur la notícia li va fer pujar la moral i li va aportar seguretat quan va saltar a la gespa del Sadar. L’entrenador del Barça sempre ha demostrat en públic la seva confiança en el brasiler, però quan últimament l’ha fet jugar ha estat a la banda esquerra, una posició en la qual l’extrem no se sent del tot còmode i prefereix jugar per la dreta. Ahir mateix, Raphinha, oferia una entrevista al programa radiofònic Què t’hi jugues? on explicava que no li importava haver de disputar-se aquesta posició amb Dembélé perquè és on realment sent que pot ajudar l’equip, tal com va fer ahir.

13
minuts
1 gol
6
intervencions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)