Barça

Tot el que toca es fa d’or

Robert Lewandowski recull la seva segona Bota d’Or consecutiva com a màxim artiller d’Europa

El davanter blaugrana està molt satisfet d’haver escollit el Barça i preveu un futur d’èxits col·lectius gràcies al treball que estan duent a terme

La llegenda del rei Mides en la mitologia grega bé podria personificar-se en la figura actual de Robert Lewandowski. La nova eminència que desfila pel Camp Nou atresora el do de l’èxit en tot allò que maneja i el recital que va oferir la temporada 2021/22 va conduir-lo cap a la conquesta de la Bota d’Or, el trofeu que l’acredita com a màxim golejador de les lligues europees. El polonès, encara amb la samarreta del Bayern de Munic, va anotar 35 gols en 34 jornades de la Bundeslliga i és la segona vegada que aconsegueix aquesta distinció; de fet, les dues han estat consecutives.

Amb un vestit d’home que combinava els colors blau i grana, com en el dia de la seva presentació com a nou jugador del Barça, Lewandowski va recollir el premi en la gala celebrada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm del barri de la Sagrada Família de Barcelona, acompanyat de la seva dona i de la plana major del club, encapçalada pel president Joan Laporta i per Xavi Hernández. També Mateu Alemany, Jordi Cruyff i Rafa Márquez van voler estar presents.

“Estic molt content i orgullós de ser aquí. Segur que l’any vinent serà molt bo perquè ara sé que el Barça és més que un club”, va animar-se en castellà Lewandowski per començar el seu discurs. Ja en anglès, el polonès es va mostrar agraït amb els seus excompanys del Bayern dient que “ells també mereixen aquest trofeu”. Un d’ells, Thomas Müller, aficionat a gravar vídeos per a Lewandowski, no va voler perdre l’ocasió d’enviar-li un missatge: “Res nou per a tu, però ben merescuda aquesta Bota d’Or 2022, amic.”

El davanter polonès porta aquest curs un ritme golejador excel·lent amb 13 dianes en 14 jornades i és pitxitxi de la lliga espanyola. Unes xifres que serien de premi continental si no fos perquè en el Manchester City un tal Erling Haaland suma sis gols més que ell, és a dir que el blaugrana està a només dos hat-tricks per atrapar el noruec. “Ho intentaré, però el més important no són els premis individuals, sinó treballar per ajudar l’equip”, va declarar amb el trofeu a la mà.

De moment, els números mostren que, tot i el poc temps en el Barça, la seva adaptació ha estat molt ràpida i bona, fet que atribueix “a l’staff” i als seus “companys”, que l’han “ajudat molt”. Ell internament, però, prefereix ser més cautelós: “Aquesta temporada és més difícil que l’anterior perquè són un país, una ciutat i un club nous, però crec que encara queda molt i m’ho prenc com un gran repte.”

A més, no va dubtar a reconèixer que els errors en la Champions van fer efecte al vestidor i ara “no és el millor moment del club a Europa”, però prefereix ser optimista i “pensar en positiu”, ja que “en la lliga” ho estan “fent realment bé”. Lewandowski creu que el mundial serà molt bo per als més joves de l’equip: “Tornaran amb més confiança i jugarem millor, ja que viure aquest tipus d’experiències és molt importants.” Això sí, demana “ser pacients perquè no pot canviar tot en un mes”, tot i que afirma sense cap dubte: “Estem segurs que estem en el bon camí.” La pròxima Bota d’Or, que sigui amb la samarreta blaugrana.

13

gols

en 14 jornades amb el Barça

35

gols

en 34 jornades 2021/22

LES FRASES

Estic molt content i orgullós de ser aquí. Segur que l’any vinent serà molt bo perquè ara entenc que el Barça és més que un club
Tot i els errors en la Champions, hem de pensar en positiu perquè en la lliga ho estem fent realment bé. Estem en el bon camí
Intentaré guanyar la pròxima Bota d’Or, però el més important és ajudar l’equip
Robert Lewandowski
JUGADOR DEL BARÇA

Pròxim repte: mundial de Qatar

P.M.

Lewandowski és el referent en atac del Barça i també ho és pràcticament des del seu debut l’any 2008 de la selecció polonesa, amb qui ha disputat 134 partits i ha anotat 76 gols. El mundial de Qatar serà la segona cita mundialista en la carrera del davanter blaugrana, que celebra, és clar, que “Polònia pugui ser allà”. El fet que enguany la competició de seleccions caigui enmig de la temporada “serà una novetat per a tots i les lesions marcaran molt el camí de la fortuna per saber quins països són els favorits”, però si s’ha de mullar Lewandowski creu que el Brasil i sobretot l’Argentina estan un pas més endavant que la resta. De fet, l’albiceleste és un dels rivals del grup C, juntament amb l’Aràbia Saudita i Mèxic. Els europeus debuten el dia 22 contra el Tri, després s’enfrontaran als asiàtics el dia 26 i, per acabar, el dia 30 jugaran el partit més difícil contra els sud-americans, ja que pot dictar sentència per a tots dos equips de cara a la classificació per a vuitens. A més, el Polònia-Argentina serà un duel morbós entre el vell ídol de l’afició culer, Leo Messi, i el nou heroi del Camp Nou, Robert Lewandowski, que de ben segur captarà l’atenció de tot l’univers blaugrana. “Serà un partit difícil perquè l’Argentina és un dels equips que té més números de guanyar el mundial i també perquè tenen Leo Messi, però ens prepararem per afrontar-ho de la millor manera possible i, sobretot, treballarem per fer-ho bé abans contra Mèxic i l’Aràbia Saudita”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)