Barça

Apareix Lewandowski

L’ariet polonès finalment podrà jugar el Barça-Espanyol d’aquest migdia al Camp Nou, després que el tribunal central contenciós de Madrid li concedís una mesura cautelar a la sanció de tres jornades, fet que irrita el club blanc-i-blau

Els culers necessiten els tres punts per mantenir el lideratge i els periquitos per respirar en la zona calenta

L’últim dia del 2022 és dia de derbi al Camp Nou. Barça i Espanyol es veuen les cares en un enfrontament en què tots dos necessiten guanyar de manera imperiosa, per motius diferents, i que té com a convidat d’última hora Robert Lewandowski. I és que l’ariet polonès, figura capital en el conjunt blaugrana, amb 13 gols anotats en 14 jornades de lliga, no comptava en principi per al matx, després de la sanció de tres jornades que li va imposar el comitè de competició, però ahir, a primera hora, l’entitat culer, que havia recorregut a tots els estaments possibles, va assabentar-se que tindria disponible el seu 9. Finalment, el tribunal central contenciós de Madrid va concedir una mesura cautelar al càstig, que, en una resolució inaudita, ja que és extraordinari que un club recorri a la justícia ordinària per a aquest tipus de situacions, i la sanció queda suspesa momentàniament en espera de la sentència ferma del TAD. La decisió va provocar satisfacció en el Barça –“Estem molt contents”, va reconèixer Xavi Hernández– i indignació en l’Espanyol. “Aquesta mesura cautelar distorsiona aquesta jornada”, va manifestar Mao Ye, el conseller delegat dels periquitos. “Ens sembla insòlit trobar-nos amb aquest fet a 24 hores d’un partit”, hi va afegir el dirigent, irritat, que va cloure: “Tot i la injustícia, confiem que el nostre equip competirà al cent per cent.” Més tard, el club blanc-i-blau també va fer un comunicat, en què va explicar que “no hi haurà representació institucional” a l’estadi blaugrana perquè amb la resolució “s’estableix un precedent absolutament nociu per la lliga” i que està “valorant per part dels serveis jurídics del club tots els aspectes legals al nostre abast per a defensar els interessos de l’entitat i dels seus aficionats”.

Lewi, doncs, serà titular aquest migdia (14 h) i abans de l’inici del duel oferirà la Bota d’Or a la parròquia culer, juntament amb Gavi, que farà el mateix amb el Golden Boy. El d’avui serà el retorn, després del mundial, a la competició i al Camp Nou, que presentarà un aspecte distint a l’habitual a causa de la demolició parcial de la tercera graderia del Gol Sud, cosa que propicia que les localitats siguin ara menys: 95.877. Tot i la situació esportiva, antagònica, de tots dos equips en la classificació, s’entreveu un xoc competit, com la majoria de derbis, ja que el tòpic aquell tan gastat que assegura que no importa el moment dels equips en aquest tipus de partits, acostuma a traslladar-se a la realitat. La victòria, en els dos bàndols, és l’única opció tenint en compte els requeriments: el Barça la necessita per continuar instal·lat en el lideratge, mentre que a l’Espanyol li cal per respirar allunyat, encara que sigui a poca distància, de la zona de descens.

Pel que fa als plantejaments, no s’esperen grans sorpreses. Xavi, que amb Lewandowski i la recuperació d’Araujo, que ja té l’alta després de tres mesos de lesió tot i que no sortirà d’inici, té tota la plantilla disponible i l’únic dubte que pot presentar l’onze és Gavi o Frenkie de Jong en un interior i Ferran Torres, Ansu, Raphinha o Dembélé a les ales. Diego Martínez, a l’altre costat, encara sense César Montes, que no ha pogut ser inscrit, ni tampoc Keidi Bare, que està lesionat, donarà entrada a la medul·lar, presumiblement, a Edu Expósito i s’aferrarà al talent de Sergi Darder i l’eficiència golejadora de Joselu, per generar a camp rival.

EL CONSELLER DELEGAT

“És injust. Aquesta mesura cautelar distorsiona aquesta jornada”, va dir Mao Ye

ARAUJO, SÍ

El central ja té l’alta, però no serà titular. Xavi té tot l’equip disponible

LEWI I GAVI

Abans de l’inici del duel oferiran la Bota d’Or i el Golden Boy a la parròquia culer

MONTES, ENCARA NO

El flamant fitxatge blanc-i-blau no debutarà, ja que encara no ha pogut ser inscrit

LA POSTURA

La directiva perica no anirà al feu blaugrana i estudia prendre mesures legals

El retorn de Martin Braithwaite al Camp Nou

Aquest migdia tindrà lloc un retorn a l’estadi blaugrana, el de Martin Braithwaite. El davanter danès fitxat del Leganés pel Barça, presidit aleshores per Josep Maria Bartomeu, durant el mercat d’hivern de la temporada 2019/20 a canvi de 20 milions d’euros, juga ara a l’Espanyol. L’atacant va enrolar-se al conjunt periquito l’últim dia de mercat, després de passar-se tot l’estiu resistint-se a abandonar el club blaugrana, que li havia comunicat que no comptava amb ell. De culer, Braithwaite va jugar 58 partits i va marcar deu gols en dues temporades i mitja. Amb l’Espanyol, amb el qual ha estat titular els 9 partits que ha disputat, suma 3 dianes.

Marc-André ter Stegen és nomenat quart capità

L’adeu de Gerard Piqué va deixar una vacant a la capitania que ja estat ocupada; Marc-André Ter Stegen es converteix en un dels quatre capitans del Barça juntament amb Sergio Busquets, Sergi Roberto i Jordi Alba. “El quart capità passa a ser Ter Stegen, per veterania, per ascendència i perquè és la millor decisió que podem prendre”, va justificar Xavi. El porter, de 30 anys, que ja ha lluït el braçal en alguna ocasió, és un dels futbolistes amb més experiència en el vestidor. L’alemany va aterrar l’estiu del 2014 al Barça, procedent del Borussia Mönchengladbach, i a partir del tercer curs va afermar-se com a indiscutible de la porteria culer. Aquesta és la seva novena temporada al club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)