Barça

Ter Stegen es vesteix d’heroi als penals i porta el Barça a la final

El Barça jugarà la final de la supercopa contra el Madrid del diumenge vinent. Els de Xavi s’han desfet, no sense dificultats, del Betis, vigent campió de copa. La segona semifinal s’ha decidit en la tanda de penals després que els blaugrana no hagin tancat el partit abans.

El Barça ha ofert dues cares diferents en la primera part. Els blaugrana han començat molt bé, dominant la possessió i acostant-se a l’àrea. Tot i això, l’ensurt més gros l’ha protagonitzat el Betis. Una passada de Kounde per a Ter Stegen s’ha quedat curta i a punt ha estat d’aprofitar-ho Fekir. El francès ha driblat el porter blaugrana, però Araujo ha aparegut com una exhalació per evitar la rematada (22’). En l’acció següent, el Barça ha obert la llauna per uns segons. Raphinha ha penjat una pilota a l’àrea i Pedri ha rematat al fons de la xarxa, però l’acció ha estat invalidada per un fora de joc per mil·límetres del brasiler en el moment de rebre (23’). Aquest no gol ha deixat tocat l’equip de Xavi i això ho ha aprofitat el Betis per trepitjar més camp contrari i vorejar la porteria de Ter Stegen. L’alemany ha evitat el gol de Pezzela en un córner (31’) i ha estat vital en la darrera acció del primer temps. Abans, però, el Barça ha pogut frenar l’embranzida amb el 0-1. Entre Raphinha i Pedri han sortit de l’àrea amb facilitat. El canari ha obert el joc per a Dembélé i el francès ha fet la resta. Ha superat, amb una mica de sort, a Ruibal i ha distribuït per a Lewandowski. El polonès s’ha topat amb Luiz Felipe en la primera rematada, però no ha perdonat en la segona i ha avançat el Barça (40’). I, de nou, Ter Stegen. Primer ha rebutjat un xut de Rodri i en la continuació ha tret una mà miraculosa a rematada de Luiz Henrique (45’) per enviar el seu equip amb avantatge als vestidors.

El Betis ha arrencat el segon temps més valent, conscient que el marcador no li era favorable i ha fet una passa més en la pressió. El partit s’ha accelerat i els blaugrana han intentat calmar-lo, però ha estat en un contraatac quan a punt ha estat d’arribar el segon amb un xut de Dembélé que Bravo ha enviat a córner (62’). La sensació era que no passava res, però que el Barça havia perdut el control que havia tingut en l’inici de partit. De tant jugar amb foc, el Barça s’ha cremat. Una pèrdua de Gavi a la frontal ha acabat amb l’esfèrica als peus de Luiz Henrique, que l’ha cedit per a Fekir que, dins l’àrea, ha batut Ter Stegen amb un xut ras (77’). La reacció del Barça ha estat immediata, però de nou el VAR ha aixafat la festa blaugrana. Ferran Torres ha lluitat una pilota i ha vist sol a Lewandowski en el punt de penal. El polonès no ha fallat, però el valencià estava en fora de joc en l’inici de la jugada (81’). En els darrers minuts, el partit es podria haver decantat cap a qualsevol costa, però els porters s’han encarregat d’enviar el duel a la pròrroga. Ter Stegen ha tornat a estar providencial desviant a córner una rematada de Miranda (84’) i Bravo ha privat a Ansu de donar la victòria al Barça en el temps afegit (92’).

La pròrroga ha tingut la millor arrencada possible per al Barça. Una falta lateral l’ha rebutjat la defensa del Betis, però Ansu ha engaltat una volea impossible amb la cama esquerra per decantar la balança cap al bàndol blaugrana (93’). Semblava que l’equip de Xavi tornava a tenir avantatge en tots els sentits, però els andalusos han pogut igualar de nou el duel amb un gol de taló de Loren (101’). Amb el partit amb un ritme lent fruit del cansament, pràcticament no ha passat res en la resta de la pròrroga, més enllà de l’expulsió de Guardado per doble groga (119’), i tot s’ha decidit des dels onze metres. El Barça ha estat més encertat des del punt fatídic i Ter Stegen ha aturat dos llançaments, a Juanmi i Carvalho, que han estat decisius per portar el Barça a la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)