Barça

La supercopa, en bones mans

Després que Lunin cobrís la baixa de Courtois en el clàssic de lliga del mes d’octubre, Ter Stegen i el belga viuran demà a l’Aràbia Saudita el primer cara a cara del curs en la final de la supercopa. Tots dos hi arriben en òptimes condicions

Qatar els va apartar dels focus i l’Aràbia Saudita els ha tornat a col·locar en portada. Marc-André ter Stegen i Thibaut Courtois, els dos herois de les semifinals de la supercopa, lluitaran per aixecar demà al King Fahd Stadium el primer títol de clubs del 2023. Serà el seu primer cara a cara de la temporada, després que el gegant belga es perdés el clàssic de lliga del mes d’octubre per unes molèsties físiques. Andrí Lunin va guanyar la partida a Ter Stegen en el primer assalt al Bernabéu (3-1) i ara l’alemany busca revenja en el segon round contra el Real Madrid i contra un Courtois que aquesta vegada sí que arriba en condicions òptimes a la cita. La supercopa els ha reforçat a tots dos després d’un mundial gens plaent en l’aspecte personal. Ter Stegen va viure la copa del món un cop més a l’ombra de Manuel Neuer, no va disputar cap minut i Alemanya no va passar de la fase de grups. Tampoc Bèlgica va superar la primera fase. Courtois va jugar tres partits i va veure com el Marroc i Croàcia l’enviaven ràpidament de retorn cap a Madrid, en l’últim acte de servei de Bob Martínez amb la selecció belga. Cap dels dos va tornar satisfet de l’experiència mundialista, i noms com el Dibu Martínez, Yassine Bounou, Hugo Lloris i Dominik Livakovic els van robar tota la quota mediàtica. Ara la supercopa els ha permès recuperar el somriure.

El clàssic de demà no existiria sense la gran actuació de Ter Stegen i Courtois en les semifinals contra el Betis i el València. Tots dos porters van ser decisius en la tanda. Cara per a Marc-André i Thibaut i creu per a Bravo i Mamardashvili. El porter del Barça va aturar dues penes màximes en la tanda, a Juanmi i William Carvalho, i el madridista va ser clau també en la primera semifinal, aturant el penal decisiu a Gayà, després que Cömert hagués enviat el seu als núvols prèviament. Però el partidàs d’un i altre va anar més enllà de l’encert en la tanda. Ter Stegen va ser vital en els 120 minuts previs. Va encaixar dos gols però en va evitar quatre. En la primera meitat va aturar damunt la línia de gol una rematada de cap de Pezzella a la sortida d’un córner, i encara en el primer temps va tornar a intervenir per partida doble per desfer els xuts de Rodri i Luiz Henrique, amb dues intervencions de moltíssim mèrit. A set minuts del final va tornar a ser clau evitant el gol de Miranda. Courtois va ser el millor del Real Madrid en la semifinal contra el València. En la primera part va evitar el gol de cap de Cavani i en la segona de la pròrroga va treure amb el braç un xut de Fran Pérez quan Gattuso ja es fregava les mans.

La final de la supercopa és una batalla entre el porter menys golejat de la primera divisió i l’actual guanyador del trofeu Iaixin 2022. Els premis engrandeixen un Courtois que figura també entre els candidats a millor porter del The Best 2022, juntament amb el Dibu Martínez, Bono, Alisson i Ederson. El dia 27 de febrer se sabrà el guanyador, i l’actuació de Courtois en la final de demà no computa de forma oficial però sí pot influir mínimament en unes votacions en què la copa del món guanyada per l’actual porter de l’Aston Villa pesa. El Dibu és favorit, perquè un mundial és un mundial. Ter Stegen no figura a la llista. La seva guerra és una altra. Vol guanyar aquesta supercopa i vol el seu primer trofeu Zamora, un premi que se li resisteix d’ençà que va aterrar a la lliga espanyola. Courtois i Oblak sempre li han barrat el pas –també Bono recentment–, però ara està en condicions de guanyar el premi. Només ha encaixat sis gols en la lliga, deu menys que el Real Madrid, amb Courtois i Lunin (16).

Quart capità des de la retirada oficial de Gerard Piqué, Ter Stegen viu un magnífic moment en l’àmbit personal. Després d’operar-se del genoll, l’alemany ha recuperat aquesta temporada la seva millor versió amb el Barça. Sense anar gaire lluny, abans del mundial va aconseguir batre la seva marca personal d’imbatibilitat a Son Moix. La seva ratxa va allargar-se fins als 636 minuts. Va ser precisament en el clàssic quan va arribar al seu sostre, amb aquell gol de Benzema als dotze minuts de partit. En el partit de lliga al Civitas Metropolitano va tornar a deixar la seva porteria a zero per enèsima vegada aquesta temporada. Frenar Benzema, Vinicius i companyia és el seu proper repte. Lewandowski, Ansu i Dembélé amenacen la fiabilitat de Courtois. Només dos guants aixecaran la supercopa.

HI HAURÀ DESEMPAT

Ter Stegen té dues supercopes (16/17 i 18/19). També Courtois (19/20 i 21/22)

LLUITA INTERESSANT

Cara a cara entre el porter menys golejat de primera i l’actual guanyador del trofeu Iaixin

Alba: “Aquesta nova generació no ha guanyat títols i la il·lusió és molt gran”

Xavi Hernández aspira a aixecar demà el seu primer títol com a entrenador del Barça. Seria també el primer per a la fornada dels Pedri, Gavi, Araujo, Ansu i companyia. “Estem molt contents d’haver arribat a una altra final. Aquesta generació encara no ha guanyat títols amb el Barça, i serà una final molt especial. Veig la gent amb il·lusió i esperem guanyar. Serà un partit molt bonic, intens, i esperem guanyar i dedicar el títol a l’afició”, ha assegurat en una entrevista als mitjans oficials del club. Als seus 34 anys, seria el primer títol per a Sergio Busquets com a primer capità: “S’ho mereix per la carrera que està fent. Té ganes d’aconseguir el seu primer títol com a capità i esperem que sigui diumenge.” “Contra el Betis vam patir massa i contra el Madrid haurem de donar la nostra millor versió”, diu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)