Barça

El primer títol les espera

Supercopa femenina. El Barça s’enfronta aquesta tarda al Madrid buscant un lloc en la final, en què l’espera la Real Sociedad, per revalidar el títol

El Barça es troba davant l’oportunitat de guanyar el primer títol de la temporada, la supercopa, però les de Jonatan Giráldez han d’anar pas a pas si volen aixecar diumenge la copa. I és que primer hauran de superar aquesta tarda (18.30 h) el Madrid a Mèrida en el que, sobre el paper, ha de ser un partit més complicat que la final de diumenge, en què ja espera la Real Sociedad després de superar ahir l’Sporting de Huelva, el finalista de l’última edició de la copa, en la primera semifinal. Aquests dos capítols són els que el Barça ha de completar si vol guanyar la supercopa per tercera vegada –ho va fer el curs 2019/20 i el passat– i mantenir la seva hegemonia en el futbol espanyol, que dura des de fa dos anys, quan les blaugrana van perdre en la semifinal de la supercopa contra l’Atlético, absent en aquesta edició. “Guanyar un títol a mitja temporada és com el corredor d’una marató que es troba una ampolla d’aigua a mitja cursa. Seria molt important anímicament per al que resta de temporada”, va dir ahir el tècnic blaugrana Jonatan Giráldez, sempre ambiciós davant l’oportunitat d’aixecar un títol, ja sigui de menys o més transcendència.

Com sempre, amb el reforç que donen les gairebé cinquanta victòries consecutives en la lliga i el domini en la resta de competicions estatals, el Barça arriba a la cita d’aquesta tarda contra el Madrid com el gran favorit, tot i les baixes importants de Graham Hansen, Bruna Vilamala, Engen i la Pilota d’Or Alexia Putellas. I és que en el partit de lliga de la primera volta les blaugrana ja van demostrar que la diferència amb el màxim rival continua sent gran, guanyant per 0-4 a domicili. “Segurament hi haurà matisos diferents per part seva, sobretot en l’àmbit defensiu, perquè és probable que provin coses diferents”, va valorar Giráldez, que no es vol refiar d’un Madrid que va fent passos endavant i fins i tot en la Champions va estar a punt de puntuar al camp del PSG (2-1).

Del que no hi ha cap dubte és que el Barça afrontarà la semifinal d’aquesta tarda contra el Madrid amb la màxima exigència cap a si mateix, i és que el fet de trobar-se les blanques al davant afegeix emoció al matx: “Jugar-se contra el Madrid la possibilitat de disputar una final fa que la motivació sigui innata”, va deixar clar Giráldez en la prèvia. I el que també és segur serà la voluntat de les blaugrana de ser protagonistes amb la pilota i buscar amb insistència la porteria de Misa, però vigilant també la rereguarda, on el Madrid pot fer més mal amb Esther, que aquesta temporada està en ratxa i ja suma 10 gols en la lliga, més que qualsevol blaugrana. A banda del model, innegociable, on sí que hi ha certs dubtes és en l’onze pel qual apostarà Giráldez, especialment al centre del camp, on podria entrar Clàudia Pina, i al davant, amb el dubte entre Geyse i Oshoala.

LA PRÈVIA

Guanyar un títol a mitja temporada seria molt important anímicament. Tenir el Madrid davant fa que la motivació sigui innata
Segurament hi haurà matisos diferents respecte al partit de lliga, sobretot en l’àmbit defensiu
Jonatan Giráldez
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)