Barça

El president passa revista

Joan Laporta va analitzar el moment del Barça, quan és a prop de complir-se el segon any de mandat

“Podem dir que hem salvat el Barça de la ruïna econòmica”, va assegurar el dirigent

Uns minuts passats de les 12 h del migdia, l’hora a la qual el Barça havia congregat la premsa a l’Auditori 1899 del Camp Nou, va arribar Joan Laporta. Hi havia expectació, fins a 90 mitjans, una xifra digna d’una prèvia d’un partit dels grossos, van acreditar-se per a una compareixença convocada per sorpresa, el dia abans, i que va acabar allargant-se fins a dues hores. El president, des d’un faristol, va començar demanant un minut de silenci en memòria de Marcos Alonso Peña, exfutbolista blaugrana i pare de l’actual defensa de l’equip culer, i va continuar amb un parlament de 35 minuts en què va repassar el moment del club que encapçala, en una segona etapa que aviat farà dos anys. “Podem dir que hem salvat el Barça de la ruïna econòmica, hem pres decisions valentes de caràcter financer i ara podem dir que l’endeutament està controlat”, va explicar el dirigent, satisfet també amb la marxa del conjunt que orienta Xavi Hernández. “Hem guanyat la supercopa fent un recital de futbol contra el Real Madrid. Estem competint per aixecar la copa i l’Europa League, però l’objectiu prioritari és la lliga, on anem primers.” “Vull agrair públicament el compromís de Xavi en aquest projecte i elogiar-ne la figura. S’ha mostrat com un entrenador de club, que no defuig les seves responsabilitats. Coneix la casa, el nostre model de joc, té grans coneixements de futbol i sempre busca solucions”, hi va afegir el dirigent, que, abans de donar el torn als periodistes assistents a l’acte, va repetir i insistir que “el barcelonisme ha recuperat l’alegria i la il·lusió”.

Finalitzat l’speech, va asseure’s en un tamboret a l’escenari, compartint focus juntament amb el director de futbol Mateu Alemany i el vicepresident econòmic Eduard Romeu, i tots tres van disposar-se a respondre les qüestions dels assistents a la sala. El fair-play i LaLiga, el mercat i Leo Messi, els temes principals.

La situació del ‘fair play’ i la crítica a LaLiga

Malgrat la millora econòmica, el Barça continua tenint problemes per inscriure jugadors a LaLiga. “És difícil d’entendre”, va començar Laporta. “Aquí entra la normativa de LaLiga del fair play. Vam heretar un límit salarial excedit de 300-250 milions. Això ens dificultava la gestió esportiva, però a mesura que ho fèiem baixar fèiem un equip competitiu”, va seguir Laporta. “Des que vam entrar fins ara hem comprat per valor de 215 i hem venut per valor de 141 milions. Per 74 milions s’ha aconseguit un equip molt competitiu, encara que seguim amb el límit salarial excedit”, va dir el dirigent, crític amb LaLiga. “Cada cop que hem superat un obstacle la LaLiga ens ha canviat la norma perquè no tornem a fer aquestes operacions, això és un estira-i-arronsa constant”, va assenyalar. “La previsió és que aquest estiu estiguem en xifres raonables dins dels paràmetres oficials del fair play”, va manifestar Mateu Alemany, que hi va afegir: “El cost real ajustat compromès a la temporada 2020/21 era de 655 milions. Jo estimo que al juny, al juliol d’aquest any, estarem més o menys a 450, 460, 470.”“Si Tebas parlava de baixar 200 milions, del 2020/21 fins ara estaríem en aquestes xifres”, va cloure el director de futbol.

Suport total al projecte de la Superlliga

El Barça és un dels clubs impulsors de la Superlliga, que va anunciar ahir els principis de la competició que vol crear, que seria oberta, basada únicament en el mèrit esportiu, amb diverses divisions i entre 60 i 80 clubs participants, juntament amb un mínim de 14 partits europeus garantits per club. LaLiga i la ECA van criticar-ho. “La Superlliga està progressant”, va indicar Laporta. “Serà oberta i serà una competició més atractiva, sostenible amb els clubs i respectuosa amb la salut dels jugadors”, va expressar el president, que també va destacar que no volen que “es trenqui el diàleg amb UEFA” i que volen harmonitzar-se amb les lligues estatals.

Les renovacions sobre la taula

Són diverses les renovacions de futbolistes que acaben contracte que ha d’afrontar el club en els pròxims mesos. Una és la del capità, Sergio Busquets. “No ens hem assegut perquè cap de les parts considerem que sigui el moment”, va explicar Laporta, que va revelar que el jugador hagués pogut marxar aquest mercat d’hivern a la MSL. “Ha decidit que vol acabar la temporada i, aleshores, si es veu amb forces i creu que és útil ja ens asseurem, no puc dir més”, hi va afegir el dirigent, que va assegurar també que la renovació d’Alejandro Balde està encarrilada: “No podem dir que estigui feta, però sí que està treballada i pràcticament acordada. L’agent ens ha mostrat la voluntat i l’interès del jugador.” També es va referir el president a l’ampliació de Sergi Roberto i la inscripció del nou contracte de Ronald Araujo, anunciat l’any passat, que encara no s’ha pogut fer efectiu. “Tot s’està treballant”, va dir.

Res no ha canviat amb Leo Messi

Les declaracions de Matías Messi, el germà de Leo, en què dimecres va criticar el Barça, Joan Laporta i també els catalans, van agitar l’entorn culer. Laporta va dir: “Ja s’ha disculpat. Tot el què ha dit és comprensible; deixem-ho aquí i no hi donem més importància.” “Messi és patrimoni del Barça i, en aquest sentit, estem molt orgullosos d’haver tingut amb nosaltres el millor jugador del món i segurament de la història, però pertany al PSG i per respecte no vull comentar res de jugadors que estan en altres clubs”, hi va afegir el dirigent, que no es va pronunciar sobre la possibilitat del retorn de l’astre argentí, que acaba contracte el 30 de juny amb els parisencs.

Busquen una solució per a Julián Araujo

Julián Araújo (LA Galaxy) no és del Barça per segons. Amb tot tancat, en l’últim dia de mercat, els documents per completar la incorporació van arribar 18 segons després del termini estipulat i la FIFA no va autoritzar l’operació. El club blaugrana va al·legar a l’ens futbolístic, que no va canviar d’opinió, i ara intentarà que el TAS li doni la raó. “Sota el nostre punt de vista hi va haver un error informàtic al sistema CMS de FIFA, que va rebutjar un document per pes”, va dir Mateu Alemany. “És un futbolista amb qui comptem i s’estan buscant solucions: via TAS o, si no, que jugui en algun equip aquests cinc mesos i després s’incorpori”, va completar.

No caldran vendes grans; tampoc la d’Ansu

Dels noms que no estan tenint un pes important en l’equip, el d’Ansu Fati és un dels més cobejats en el mercat. “No ens plantegem la seva venda”, va manifestar Laporta. “El futur no el puc predir, però per a nosaltres és un jugador en què tenim dipositades grans esperances”, hi va afegir el president. “No tenim notícies que el jugador vulgui marxar i el que sabem és que està decidit a triomfar aquí”, va cloure el dirigent, que també va afirmar que no caldrà fer un gran traspàs a l’estiu: “No és estrictament necessari, però als mercats s’obren moltes possibilitats. No estem obligats perquè pensem que tenim altres solucions. Una altra cosa és que vulguem.”

Les obres de l’Espai Barça

Fins a tres vegades el Barça ha sortit a desmentir informacions sobre l’adjudicació de les obres de l’Espai Barça “perquè aquest tema mereix rigor informatiu” i, en aquesta línia, el president va explicar que “el procés ha estat exemplar des del punt de vista tècnic i de transparència”. “Hi ha hagut un control total i s’han gravat totes les reunions per verificar que la informació que s’ha donat als concursants és la mateixa”, va dir. Els motius per truar l’empresa turca Limak van ser perquè “el pla d’obra s’ajusta als terminis que demanava el Barça, perquè accepta les condicions contractuals, perquè hi ha un preu màxim garantit i certs costos que no estan lligats a l’obra són menors”. Laporta va accentuar que complir els terminis és cabdal, ja que “cada temporada que passem fora del Camp Nou ens suposa 93 milions de pèrdues”. La millor notícia és que el mes vinent ja hi haurà finançament”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)