Barça

En el millor moment

El Barça, que encadena deu victòries, aspira aquesta nit al feu del Vila-real a allargar la ratxa i a pressionar més el Real Madrid, del qual es podria distanciar a 11 punts

El Barça viu el seu millor moment en molt de temps. Líder, encadena quinze partits invicte, amb un empat i catorze triomfs, deu de seguits en aquest últim tram, i l’equip, a les ordres de Xavi Hernández sembla haver-se assentat darrerament amb la fórmula dels quatre migcampistes. I és que així, el conjunt culer ataca més endreçat, troba molt més entre línies un Pedri que no està tan encotillat, i tot plegat repercuteix en el joc. Quan té la pilota té menys problemes per ser punyent i generar ocasions contra rivals que se li tanquen i quan la perd, és capaç de recuperar-la més ràpid, fruit d’aquest ordre, i ara està governant els partits en totes les fases. No obstant això, li falta consistència a l’hora de mostrar aquesta versió, cosa que hauria d’acabar arribant amb el temps, ja que l’equip continua madurant, però el que sí que està mostrant és fiabilitat i aptitud per aconseguir resultats els dies de menys finor.

I en aquest context, el conjunt blaugrana visita aquesta nit (21 h) un dels camps més complicats del campionat, el del Vila-real. Allà l’espera l’equip groguet, dirigit per Quique Setién, relleu d’Unai Emery des de finals d’octubre. El tècnic cantàbric, vell conegut del Barça, de qui va ocupar la banqueta el 2020 amb no gaire encert, tampoc està aconseguint que l’equip de la Plana Alta tingui continuïtat en el joc. És una plantilla de nivell i ha protagonitzat estones de bon joc, com contra el Real Madrid a la lliga, al qual va superar fa poc més d’un mes a La Cerámica, però la realitat és que des d’aleshores no està rutllant. Cinc matxs ha jugat el Vila-real des del partit contra els blancs, i només n’ha guanyat un, contra el Girona (1-0) i ho va fer amb un controvertit penal en el minut 100. Tampoc hi ajuda la irregularitat del seu futbolista més diferencial, Gerard Moreno, amb molts problemes físics que no li permeten lluir de manera seguida i que, de fet, avui l’apartaran del duel en el que és una baixa molt sensible per als groguets.

En aquest sentit, el Barça també té baixes de pes, la d’Ousmane Dembélé i la de Sergio Busquets, tots dos lesionats. La del capità és especialment condicionant, ja que Xavi no té un recanvi natural i això li podria fer alterar l’esmentat plantejament dels quatre migcampistes que tan bé està funcionant. Contra el Sevilla, quan el de Badia va lesionar-se en els primers compassos, l’aposta va ser Franck Kessié, que es va situar d’interior, en el lloc de Frenkie de Jong, que va ser qui va ocupar el lloc de Busi. Aquesta solució que va tenir èxit, ja que els culers van imposar-se (3-0), s’entreveu avui a La Cerámica la d’inici amb Ter Stegen i la línia defensiva formada per Koundé, Araujo, Christensen i Balde; amb Pedri i Gavi acompanyant el neerlandès i l’ivorià a la medul·lar; i amb Raphinha a un costat i Lewandowski com a punta de llança. Els blaugrana, doncs, aspiren a aprofitar l’embranzida, just abans del compromís de dijous contra el Manchester United, i sumar un triomf que els distanciaria a onze punts del Real Madrid.

BAIXES SENSIBLES

El Barça no té Sergio Busquets ni Dembélé; el Vila-real, sense Gerard Moreno
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)