Barça

Antídot contra Rashford

L’excels pic de forma del trio Kounde-Araujo-Christensen permet al Barça afrontar l’eliminatòria d’Europa League contra el United amb plenes garanties

Xavi medita un marcatge d’Araujo a Rashford com en la supercopa amb Vinicius. L’anglès ja ha fet 10 gols el 2023

Marcus Rashford és un dels davanters més en forma del continent. L’internacional anglès acumula 21 gols aquesta temporada 2022/23 amb la samarreta del Manchester United i 13 han estat en els últims 15 partits oficials. La dada ho diu tot. Són 10 gols el 2023. Ha marcat en la Premier, en la copa de la lliga i en la FA Cup. El mundial li va servir de trampolí. A Qatar va marcar 3 gols amb Anglaterra, i des que ha tornat a la disciplina de club se n’ha fet un tip amb els red devils. Tres gols acumula també en l’actual edició de l’Europa League. Va marcar un doblet a l’Omonia Nicosia i un altre gol al Sheriff Tiraspol en la fase de grups, i demà amenaça el Barça (18.45 h). Ell va obrir el camí de la victòria del United diumenge a Elland Road contra el Leeds (0-2), i la porteria de Ter Stegen és ara el seu gran objectiu immediat.

El perill del United passa per les botes i el talent de Bruno Fernandes i pels gols de Marcus Rashford. Xavi Hernández vol lligar de prop el dorsal 10 dels red devils, i sobre la taula hi ha l’opció d’aplicar la fórmula Araujo, que tan bé va funcionar per exemple per anul·lar Vinicius en la final de la supercopa contra el Real Madrid i que Xavi també va usar en el 0-4 al Bernabéu la temporada passada. Traslladar Ronald Araujo a la banda com a encarregat de la vigilància de Rashford està en els plans de Xavi. Entre ell i Jules Kounde, que assumiria un lloc a l’eix de la defensa, perfilat a la dreta, hauran de custodiar la porteria de Ter Stegen en aquella zona del camp. L’altra opció és no tocar res i donar continuïtat a Kounde en el carril i deixar Araujo al mig per contrarestar els centímetres de Weghorst (1,97 m).

Amb independència del pla final que acabi escollint Xavi, el que és clar és que el Barça ha d’aconseguir demà acostar-se a la versió defensiva que tan bons resultats li està donant en la lliga, i allunyar-se de la fragilitat mostrada fins ara a Europa aquesta temporada. L’equip només ha encaixat 7 gols en el campionat estatal en 21 partits. És una mitjana de només 0,33% gols en contra per partit. El millor registre de les cinc grans lligues i que valdrà amb tota seguretat el primer trofeu Zamora a Marc-André. El Barça ha tret moltíssim rèdit dels 1-0 i 0-1 en la lliga, i el porter alemany acumula ja 16 porteries a zero. Això contrasta amb el desastre viscut entre els mesos de setembre i novembre en la Champions. El Barça va encaixar en cadascun dels sis partits de la fase de grups de la Champions abans de certificar l’eliminació. El Bayern li va marcar 5 gols en dos partits, i l’Inter, 4. Fins i tot un rival com el Viktoria de Pilsen va ser capaç de castigar fins a tres vegades el conjunt blaugrana en dos partits. Dotze gols va encaixar l’equip en la fase de grups, gairebé el doble que en 21 partits de lliga.

La fórmula que tan bé li està funcionant a Xavi en les últimes setmanes, amb tres centrals i un lateral profund per l’esquerra, ja sigui Alejandro Balde o Jordi Alba, només la va aplicar el dia de la visita a l’Allianz Arena. Aquell dia sí que van jugar Kounde-Araujo-Christensen, i el Barça va perdre 2-0. En cap dels altres cinc partits a Europa Xavi va poder aplicar això. Jules, Ronald i Andreas han trobat ara, després del mundial, el seu pic de forma òptim. Tots tres són, ara mateix, la xarxa de seguretat d’aquest Barça, i noms com ara Eric i Sergi Roberto han desaparegut de les alineacions. Piqué i Bellerín, dos noms també amb alta presència en la Champions, ja ni tan sols estan en el club, i són molts els culers que pensen que si Ronald Araujo no s’hagués lesionat mesos enrere i hagués pogut jugar el doble enfrontament contra l’Inter, la història potser hauria estat una altra. De fet, Xavi només va poder alinear Araujo en la Champions l’esmentat dia de l’Allianz.

Ara, amb l’actual punt de dolçor de Kounde, Araujo i Christensen, tot és possible. La visita del United intimida, però el Barça del 2023 no és el Barça de la tardor. Només el Bayern ha pogut guanyar aquesta temporada al Camp Nou. Ningú més.

13

gols

Rashford en els 15 últims duels

FIABILITAT A CASA

Només el Bayern ha estat capaç de guanyar al Camp Nou aquesta temporada

COMPARATIVA SAGNANT LLIGA-EUROPA

7
gols
ha encaixat només el Barça en 21 partits de lliga (una ràtio del 0,33%). 16 porteries a zero.
Barça-Viktoria Pilsen 5-1
Defensa: Sergi Roberto, Kounde, Christensen i Alba
Bayern-Barça 2-0
Defensa: Kounde, Araujo, Christensen i Marcos Alonso
Inter-Barça 1-0
Defensa: Sergi Roberto, Christensen, Eric i Marcos Alonso
Barça-Inter 3-3
Defensa: Sergi Roberto, Piqué, Eric i Marcos Alonso
Barça-Bayern 0-3
Defensa: Bellerín, Kounde, Marcos Alonso i Balde
Viktoria Pilsen-Barça 2-4
Defensa: Bellerín, Piqué, Marcos Alonso i Alba
12
gols
va encaixar el Barça en sis partits de la fase de grups de la Champions. Cap porteria a zero.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)