Barça

La història no ho posa fàcil

A Old Trafford. Dels resultats en els cinc precedents, l’últim donaria la classificació al Barça, dos l’eliminarien i dos ho deixarien per a la pròrroga

El Barça es juga avui a Old Trafford avançar en l’Europa League. En la memòria col·lectiva culer tothom hi té gravades les dues finals de Champions guanyades contra el United durant l’etapa de Pep Guardiola en el Barça, en els anys 2009 i 2011. Els blaugrana han jugat contra els red devils fins a 14 vegades. D’aquestes 14, sis han estat amb victòria, cinc han acabat amb empat i només tres han caigut a favor de l’equip del Regne Unit. El balanç és positiu, però varia en els duels a Old Trafford. De les cinc visites, només el resultat de l’última garantiria la classificació demà al Barça. N’hi ha dos que durien l’eliminatòria a la pròrroga –ara que no hi ha valor doble dels gols a camp contrari–, i dos més que deixarien el Barça sense competició europea.

La recopa 1983/84

L’entrenador del Barça era César Luis Menotti i les dues grans figures, Maradona i Schuster. Malgrat guanyar com a local –per 2-0– el Manchester United va capgirar el marcador a la tornada, guanyant 3-0 amb dos gols d’Atkinson i un de Stapleton.

La Champions 1994/95

Els de Johan Cruyff van empatar 2-2 en la seva visita a Old Trafford, amb gols de Hugues i Sharpe pels locals, i Romário i Bakero pel Barça. A casa, el resultat va ser de 4-0. Aquell any, els culers van caure en quarts de final contra el PSG.

La Champions 1998/99

De nou en fase de grups, aquesta temporada es va repetir el resultat en les dues trobades. A terreny anglès, pels de Ferguson van marcar Giggs, Scholes i Beckham, mentre que els gols blaugrana van ser d’Anderson, Giovanni i Luis Enrique, els dos últims de penal. Els de Van Gaal van quedar eliminats en la lligueta, en un grup de la mort en el qual també hi havia el Bayern de Munic –els dos finalistes d’aquella edició celebrada al Camp Nou que va acabar amb el gol in extremis de Solskjaer per firmar una gran remuntada a favor del Manchester United.

La Champions 2007/08

En les semifinals, l’equip de Ferguson va tornar a eliminar el Barça, entrenat per Rijkaard. La victòria per 1-0 a favor dels diables vermells –de nou amb gol de Paul Scholes– va ser suficient per decantar l’eliminatòria, ja que al Camp Nou no es va moure el marcador. La competició va acabar amb Rio Ferdinand i Ryan Giggs aixecant l’orelluda després d’una tanda de penals contra el Chelsea. L’estrella d’aquell equip, Cristiano Ronaldo, va guanyar la Pilota d’Or.

La Champions 2018/19

En l’últim partit en què el Barça ha visitat Old Trafford, l’equip català va aconseguir la primera i única victòria de la història a domicili contra el Manchester United, en els quarts de final de la Champions League. Un gol de Shaw en pròpia porteria va servir a l’equip de Valverde per imposar-se. Al Camp Nou, els blaugrana van guanyar 4-0. Aquell any, el Barça va caure en semifinals en la famosa desfeta d’Anfield, contra el Liverpool.

Aquest any, es troben en els play-off de l’Europa League. El rival està en forma i la història tampoc ho posa fàcil per a un equip que té en Europa una assignatura pendent dels últims anys. El repte del conjunt de Xavi a Old Trafford serà majúscul.

Recopa 1983/84
Manchester United-Barça 3-0
Quarts de final
Champions 1994/95
Manchester United-Barça 2-2
Fase de grups
Champions 1998/99
Manchester United-Barça 3-3
Fase de grups
Champions 2007/08
Manchester United-Barça 1-0
Semifinals
Champions 2018/19
Manchester United-Barça 0-1
Quarts de final
Totals: 2 victòries del Manchester United, 2 empats i 1 victòria del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)