Barça

Lewandowski també cau

Lesionat. El golejador blaugrana, que no viu el seu millor moment, té una sobrecàrrega i es perdrà el clàssic de copa de dijous igual que Pedri i Dembélé

La derrota al camp de l’Almeria va ser imperdonable per com va succeir, amb una actitud gens bona d’un equip que s’havia de refer de l’eliminació de l’Europa League al camp del Manchester United i que tenia una oportunitat d’or per deixar la lliga pràcticament sentenciada agafant deu punts d’avantatge respecte al Madrid, que han quedat en set. El mal que fa el resultat i la imatge en si, però, no és l’única mala notícia per al Barça, i és que el club va confirmar ahir que Robert Lewandowski va acabar el partit lesionat i, si no hi ha una recuperació miraculosa, es perdrà el clàssic de copa de dijous al Santiago Bernabéu en l’anada de la semifinal de copa. El davanter polonès va poder acabar el partit sobre la gespa, però ho va fer amb molèsties, i les proves que se li van fer ahir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper van confirmar que té una sobrecàrrega al bíceps femoral de la cuixa esquerra, que si res no canvia el farà estar fora dels terrenys de joc aproximadament dues setmanes, de manera que es perdria el partit de copa al camp del Madrid d’aquest dijous i el de diumenge de lliga al Camp Nou contra el València, sent dubte per a la visita de la setmana següent al camp de l’Athletic.

La baixa de Robert Lewandowski arriba en un mal moment per al Barça, ja que el partit de copa contra el Madrid de dijous és un dels més importants que resten aquesta temporada, tenint en compte que en la lliga els blaugrana mantenen un bon marge al capdavant de la classificació. A més, l’absència del davanter polonès se suma a les ja conegudes de Pedri i Dembélé, que no estaran recuperats de les seves respectives lesions. D’aquesta manera, el Barça no disposarà de tres dels seus jugadors més importants, tot i que qui sí que podria reaparèixer és Ansu Fati, després de ser baixa a Almeria per una contusió al genoll. Per al partit de lliga contra el València cal recordar que qui també estarà sancionat és Gavi.

En el pitjor moment

No és gens normal veure Robert Lewandowski perdre’s partits per lesió, i és que sempre s’ha considerat que té un físic privilegiat. De fet, el davanter polonès no es perd un partit per lesió des de la temporada 2017/18 amb el Bayern, quan va tenir dues lesions musculars sense gire rellevància que el van obligar a perdre’s un partit cadascuna. En el curs 2019/20 es va fer una lesió muscular més greu, però no es va perdre cap partit perquè va coincidir amb l’aturada hivernal de la lliga. Aquell mateix curs sí que va estar un mes lesionat, però va ser per una fractura a la tíbia.

Aquesta lesió muscular és un contratemps important per al Barça i per al davanter polonès, ja que precisament no arriba en el seu millor moment. Tot i que ha continuat marcant gols, des que va tornar del mundial Robert Lewandowski ha perdut protagonisme en el joc blaugrana i la sensació és que cada vegada costa més que els seus companys el trobin, a la vegada que el polonès no té tota la confiança que tenia a l’hora de la rematada. De fet, en els últims vuit partits que ha disputat entre totes les competicions només ha marcat en tres: contra el Betis i el Cadis en la lliga i contra el Manchester United, de penal, en l’Europa League.

POC HABITUAL

Lewandowski no es perdia un partit per lesió muscular des del curs 2017/18

AMB MENYS GOL

El polonès ha marcat ‘només’ en tres dels últims vuit partits que ha disputat

Ple de victòries sense el davanter polonès a la gespa

A diferència del que es podria esperar, el Barça ha aconseguit respondre a la perfecció en tots els partits que ha hagut d’afrontar aquesta temporada sense el seu gran referent golejador, que ja suma 25 dianes aquesta temporada. I és que Lewandowski s’ha perdut cinc partits aquest curs per diferents motius, i el Barça els ha guanyat tots cinc. El primer va ser en l’última jornada de la fase de grups de la Champions al camp del Viktoria Pilsen (2-4) i el segon en els setzens de la copa al camp de l’Intercity en què els blaugrana van guanyar en la pròrroga (3-4). En aquests dos partits, Lewandowski va descansar per decisió tècnica, mentre que els tres restants són les tres jornades de lliga que el polonès va estar sancionat. El Barça les va resoldre guanyant per la mínima al camp de l’Atlético (0-1), a casa contra el Getafe (1-0) i a Montilivi contra el Girona (0-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)