Barça

Moment de sotsobre

El Barça visita demà el Madrid en l’anada de semifinals trasbalsat per l’adeu europeu, la patacada al feu de l’Almeria i les baixes de Lewandowski, Pedri i Dembélé

El clàssic és una prova de foc per a un equip encara en creixement, immadur i que no s’ha mostrat especialment fort en l’aspecte mental en l’adversitat

Ja fa temps que per al Barça cada partit és una final. Ara ja perdre un dia pot significar acomiadar-se d’una competició, com va comprovar fa ben poc a Old Trafford, on va ser despatxat (2-1) de l’Europa League pel Manchester United. I demà té un altre matx pràcticament a cara o creu, en un escenari imponent, el Santiago Bernabéu. El conjunt orientat per Xavi Hernández visitarà (21 h) el Real Madrid en l’anada de semifinals de la copa en un clàssic que si, ja per si sol és sempre de màxima transcendència, els esdeveniments recents han fet que aquest en tingui encara més. I és que el quadre blaugrana passa una etapa delicada, se li ha ajuntat tot: l’enèsima desfeta europea, la patacada (1-0) en la lliga al feu de l’Almeria i les més que sensibles baixes dels lesionats Pedri, Lewandowski i Dembélé, els seus tres futbolistes més determinants. A més, la presència d’Ansu Fati, una altra arma ofensiva, és dubtosa. El 10 culer, que ja va ser baixa diumenge per una contusió al genoll esquerre, continua sense entrenar-se amb el grup, i encara que la lesió no revesteix gravetat, ha de ser revisada amb cautela, ja que és en l’articulació operada.

Tot plegat, doncs, fa que siguin moments de sotsobre a can Barça, a les portes d’un matx que serà decisiu, no només en la copa, amb la tornada el 5 d’abril al Camp Nou en l’horitzó, sinó per a l’esdevenidor del curs. Amb menys confiança, després de les xocants últimes derrotes i assotat per les esmentades baixes, l’equip blaugrana necessita un resultat positiu a la capital estatal per reforçar-se i seguir amb el camí prometedor que havia agafat, però també per no donar ales a l’etern rival. Tot i que actualment tampoc són tot flors i violes en el Real Madrid, que continua a set punts dels blaugrana en la lliga, està demostrat històricament que el conjunt blanc necessita ben poc per encendre’s i l’hipotètic escenari d’una victòria local demà podria sacsejar la situació. El grup dirigit per Carlo Ancelotti es veuria amb un peu a la final de copa, endavant a la Champions League i amb empenta per pressionar en la lliga un Barça que irremeiablement quedaria tocat.

I tampoc el conjunt que entrena Xavi, encara immadur, per acabar-se de fer, no s’ha mostrat especialment fort en l’aspecte mental en l’adversitat. Aquesta temporada, després de perdre (1-0) al Giuseppe Meazza contra l’Inter i veure’s amb l’aigua al coll en la Champions League, va sucumbir i va guanyar amb el ganxo el Celta (1-0), va empatar (3-3) de nou amb l’Inter per dir adeu a l’elit d’Europa i va perdre (3-1) en el clàssic de lliga al camp del Real Madrid. Una cosa similar va passar-li la campanya passada, després de ser eliminat en l’Europa League per l’Eintracht de Frankfurt en aquella nit d’infaust record al Camp Nou (2-3). Aleshores l’equip va ensorrar-se, fins al punt d’encadenar tres derrotes seguides a casa, i li va costar molt acabar lligant una segona plaça que, amb l’anterior trajectòria que havia protagonitzat, s’entreveia ja feta. És la de demà al Santiago Bernabéu una prova de foc per al Barça, un duel en què ha de fer un pas endavant per continuar creixent.

ANSU FATI

El davanter tampoc va entrenar-se ahir i la seva presència al duel és dubtosa

Araujo confia en l’equip

El central blaugrana va parlar als mitjans oficials del club del moment de l’equip. “Estem bé. Som una família i estem units”, va dir. “Venim de dos derrotes però estem forts. Ens hem d’aixecar i canviar el xip. Queda moltíssim”, hi va afegir Araujo que pensa que demà al Bernabéu han de tenir “paciència i tranquil·litat”. “No ens podem descontrolar i voler guanyar l’eliminatòria en el primer partit. Hem de ser intel·ligents. Tenim la tornada a casa”, va explicar.

Laporta no es pronuncia

p. muriel

El president del Barça va tancar la sisena edició de l’Sports Tomorrow Congress, una cimera que organitza l’entitat blaugrana a través del Barça Innovation Hub i que s’endinsa dins la programació del Mobile World Congress. Laporta no va parlar de temes d’actualitat, però sí que va aprofitar per anunciar la col·laboració del club amb dues start-up dedicades a reforçar l’experiència del futbol a través de la tecnologia, Visualfy i Oliver.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)