Barça

Sobreviure sense Araujo

La baixa per sanció del central uruguaià complica encara més el desplaçament a San Mamés a un Barça que amb Ronald Araujo al camp encaixa només una mitjana de 0,6 gols per partit

El Barça ha jugat set partits aquesta temporada sense la presència de Robert Lewandowski i els ha guanyat tots set. A San Mamés les mirades estaran posades a l’altra àrea. Sense Ronald Araujo el Barça creix en vulnerabilitat. El central uruguaià serà baixa en la difícil visita a Bilbao després de la targeta vermella que va rebre contra el València. Jugarà el clàssic del dia 19, però aquesta jornada el Barça haurà de sobreviure sense ell en la batalla contra els germans Williams. El partit contra l’Athletic serà el segon que es perdrà aquesta temporada per sanció. Contra el Cadis ja va haver de complir un partit de càstig per acumulació de targetes i aquell dia el Barça sí que va guanyar i ho va fer, a més, sense encaixar cap gol (2-0). El Barça no va trobar a faltar Araujo contra el conjunt gadità –Christensen i Eric van ser els centrals aquell dia–, però sí que l’ha trobat a faltar en la majoria de partits que el central s’ha perdut per lesió.

La baixa d’Araujo contra l’Athletic és un altre contratemps per a Xavi. Amb Araujo al camp el Barça ha encaixat 14 gols en 21 partits. L’equip rep menys d’un gol per partit amb ell exercint de comandant general (0,6 de mitjana). Fiabilitat. Però sense ell s’obre una escletxa en el mur. Dels 30 gols rebuts aquesta temporada en el còmput global de totes les competicions (lliga, Champions, Europa League, copa i supercopa), més de la meitat (16) han estat sense Araujo a la gespa. Aquest curs hi ha hagut 18 partits en què el Barça ha encaixat almenys un gol i en 11 d’aquests partits el dorsal 4 del FC Barcelona no hi era. Més dades: en sis dels deu partits que el Barça no ha guanyat, Ronald Araujo no hi era.

L’uruguaià és el central més en forma de l’equip ara mateix i s’ha convertit indiscutiblement en el líder de la defensa. Amb ell al camp, creixen en rendiment homes com Christensen i Marcos Alonso. No tant Kounde perquè el francès viu millor a l’eix de la defensa que al lateral, però la mera presència de Ronald sí que permet respirar més tranquil a Jules. L’altre dia contra el València Kounde es va equivocar en una pilota aèria i allà va aparèixer Araujo per evitar un gol en contra que hauria suposat l’empat, en una acció en què l’uruguaià no va tenir més remei que fer caure Hugo Duro a terra. Li va costar l’expulsió, però va salvar un gol. És la xarxa de seguretat d’aquest Barça.

Les 21 porteries a zero que acumula el Barça aquesta temporada entre la lliga i la copa s’expliquen des del col·lectiu, però tot equip coral necessita també un líder i Araujo s’ha convertit en aquest far. El Barça batega al ritme d’Araujo. El seu poder físic i el seu carisma han connectat amb una afició que buscava un nou referent després de l’adeu de Piqué. Araujo transmet passió. Té l’ànima del millor Carles Puyol.

En la Champions només va poder jugar un partit i l’equip ho va notar moltíssim. El Barça va tancar la fase de grups amb 12 gols en contra en sis partits. Si hagués pogut jugar els dos partits contra l’Inter, potser ara mateix l’escenari seria un altre. Són hipòtesis. La realitat és que serà una baixa sensible a San Mamés perquè era un bon antídot contra la velocitat de Nico Williams i Iñaki Williams. Sense ell, el Barça perd una figura clau en accions de correcció. Apareix sempre en l’emergència. Sí que hi serà en el Barça-Madrid de lliga del dia 19, en què tornarà a tenir tots els focus al damunt. Els seus grandiosos marcatges a Vinícius l’han situat a primera plana. Ha crescut amb cada clàssic. El brasiler té cita amb el dentista el 19-M.

FACTOR TALISMÀ

En 6 dels 10 partits que el Barça no ha guanyat aquest curs, Araujo no hi era

LA VIDA SENSE ELL

El Barça ha rebut 30 gols i més de la meitat (16) han arribat sense Araujo a la gespa

CONTRA L’ATHLETIC

Christensen jugarà i el dilema de Xavi és moure Kounde o jugar amb Alonso
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)