Barça

Les relacions amb el Real Madrid s’espatllen

Decisió. El Barça, disgustat amb el club presidit per Florentino Pérez arran de la seva posició en el cas Negreira, anul·larà el tradicional dinar entre directives que havia de tenir lloc abans del clàssic de diumenge

No se li ha posat bé, al Barça, la posició adoptada pel Real Madrid en el cas Negreira. El club presidit per Florentino Pérez va anunciar diumenge que es personarà en el procediment del cas, quan el jutge l’obri a les parts perjudicades, i, en un comunicat, va mostrar “la seva profunda preocupació per la gravetat dels fets” i va reiterar “la plena confiança en l’acció de la justícia”. Això va disgustar l’entitat culer, i irremeiablement ha espatllat –no pas trencat– les relacions entre dos clubs que darrerament anaven junts en diversos temes, principalment amb la controvertida Superlliga.

En aquest sentit, el Barça, que ja ha parlat amb el Real Madrid, ha pres la determinació de no organitzar el tradicional dinar entre directives que havia de tenir lloc abans del clàssic de diumenge, d’acord amb el que fonts del club blaugrana han indicat a aquest diari. I, probablement, no serà l’últim acte amb altres clubs que anul·li l’entitat presidida per Joan Laporta, on regna la indignació després de l’ambient viscut diumenge a San Mamés, amb l’hostilitat cap als culers com a protagonista, amb insults constants, el llançament de bitllets amb els colors blaugrana, l’escut del Barça i la paraula “màfia” i els càntics de “A segona, oé; a segona, oé” com a punts representatius. Arran d’això, el club té previst en els propers dies presentar una queixa davant la comissió estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport, un òrgan que pertany al Consell Superior d’Esports (CSD), l’ens del govern en l’esport. Dins de l’entitat senten que al feu biscaí es va maltractar el nom del Barça de manera intolerable i confien que LaLiga, amb Javier Tebas al capdavant, i la Federació Espanyola de Futbol (FEF) els facin costat.

D’aquesta manera, Laporta, de fet, va fer palès ahir l’enuig existent per aquesta tempesta que està assolant el club. “Tinc moltes ganes d’enfrontar-me a tots els pocavergonyes que estan tacant el nostre escut”, va assegurar en un acte celebrat a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou amb els capitans dels equips professionals i de les categories inferiors. “Alguns, motivats per l’enveja, intenten erosionar la nostra reputació amb campanyes fetes des de la mala fe”, va assenyalar el dirigent. I hi va afegir: “Hi ha uns atacs ferotges per embrutar el nostre escut que no tenen res a veure amb la realitat.”

El CSD, també

Com el Real Madrid, el Consell Superior d’Esports (CSD) també es personarà en la causa del cas Negreira quan el jutjat l’admeti a tràmit. Així va manifestar-ho ahir el president de l’ens, José Manuel Franco.

LES FRASES DEL PRESIDENT DEL BARÇA

Hi ha atacs ferotges. Alguns, motivats per l’enveja, intenten erosionar la nostra reputació amb campanyes fetes des de la mala fe

MÉS ACCIONS

El club blaugrana prepara una queixa pel tracte rebut per la graderia de San Mamés

AMB ELS BLANCS

Tinc moltes ganes d’enfrontar-me a tots els pocavergonyes que estan tacant el nostre escut
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA

EL CSD

El vincle amb l’entitat madridista no està trencat, però sí que ha quedat molt deteriorat
L’òrgan esportiu del govern estatal també es personarà en la causa quan sigui admesa a tràmit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)