Barça

“El Barça mai no ha comprat cap àrbitre”

A cinc dies del clàssic, l’assessor a la presidència, Enric Masip, fa d’escut en el cas Negreira i diu que el club està “net de qualsevol irregularitat”

Les seves paraules arriben just el dia que el fiscal general de l’Estat assigna el cas a la Fiscalia Anticorrupció

A Joan Laporta l’esperaven ahir a Sant Esteve Sesrovires, al Club de Golf Barcelona, en l’acte Desafío Nacex, previ al clàssic Barça-Madrid que tindrà lloc diumenge a l’Spotify Camp Nou (21 h). El president blaugrana va modificar la seva agenda a última hora i va viatjar amb Mateu Alemany a Porto per reunir-se amb Jorge Mendes, agent d’Ansu Fati i Alejandro Balde. Enric Masip es va encarregar de fer la feina bruta. L’actual assessor a la presidència va fer d’escut en el cas Negreira: “Estem indignats amb el tracte que està tenint la gent amb el nostre club. El Barça és una entitat amb un bagatge, una història, uns sentiments i uns valors molt importants i fa mal veure com la gent vol atacar allò que esportivament ens hem guanyat fent espectacle i esport. Hi ha molta gent interessada a posar en dubte algunes coses. El Barça mai no ha fet res de dolent i mai ha comprat cap àrbitre. Actuarem en contra de tothom que vulgui fer mal a la nostra història i prestigi perquè no ens ho mereixem.” “Estem molt tranquils perquè el Barça no ha fet res irregular i es demostrarà la innocència del club.” “Encara no tenim un sumari de la investigació i les explicacions es donaran quan tinguem tota la informació, però el que sí que podem dir és que el Barça està net de qualsevol irregularitat. El Barça ha guanyat tots els títols perquè ha estat millor que els altres i no ha necessitat tenir cap ajuda. El Barça és un club senyor, amb uns valors que, per molt que es vulguin tacar, no consentirem que sigui així. El Barça serà contundent davant qui vulgui fer mal al prestigi del club perquè és inadmissible.”

La defensa de Masip arriba en una setmana institucionalment delicada, dos dies després dels bitllets tirats des de la grada i els càntics sentits a San Mamés i a pocs dies d’un clàssic que pot decidir una lliga. Poc futbol i molt soroll. Justament ahir es va saber que el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, ha decidit assignar a la Fiscalia Anticorrupció la investigació del cas Negreira. L’argument del canvi és perquè es tracta de “delictes relacionats amb la corrupció d’especial transcendència” i correspon a la fiscalia especialitzada en la lluita contra la corrupció analitzar-lo. Fins ara, el cas era en mans de la fiscalia provincial de Barcelona, que va presentar divendres al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona una denúncia contra el Barça, com a persona jurídica, i els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, l’ex-CEO Òscar Grau i l’exdirector d’esports professionals Albert Soler.

L’Audiencia Nacional ordena imputar Sánchez Arminio

En paral·lel al cas Negreria, l’Audiencia Nacional ha ordenat al jutge que investiga l’anterior cúpula de la Federació Espanyola de Futbol (FEF) que citi a declarar en qualitat d’imputats els anteriors responsables del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), entre ells l’expresident Victoriano Sánchez Arminio, pel presumpte desviament de fons de 7,9 milions d’euros. En una interlocutòria , el tribunal estima parcialment el recurs interposat per la LaLiga i insta el jutge Alejandro Abascal a prendre declaració com a imputats a l’exsecretari general de la CTA Raúl Massó i al mateix expresident de la FEF Ángel María Villar, que ja era investigat en aquest procediment. El que no ha acceptat la secció primera penal és la petició de LaLiga d’imputar la FEF, sol·licitud que s’estudiarà si escau després de les declaracions acordades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)