Versió Camp Nou
El Barça recupera l’instint golejador, supera clarament el Roma i es classifica per a les semifinals per cinquena vegada consecutiva
L’equip es torna a sentir superior i a mostrar una gran versió a l’Spotify Camp Nou, tal com havia passat en els anteriors precedents a l’estadi blaugrana
Just en el sisè aniversari de la primera classificació del Barça per a unes semifinals de la Champions League, l’equip blaugrana es va tornar a colar entre els quatre millors clubs del continent europeu. D’aquella plantilla, la de la temporada 2016/17, només en queden sis jugadores: Paños, Marta, Patri, Aitana, Mariona i Alèxia. Era una fita històrica que ara s’ha convertit en tradició. Des de llavors, el Barça només ha faltat a les semifinals de l’any 2018. Amb el pas certificat ahir, en són cinc de consecutives. Aquell 2017, el bitllet històric es va comprar al miniestadi. El d’ahir, al Camp Nou. És el creixement que ha experimentat l’equip any rere any i que l’ha portat a ser en cada edició un dels favorits per endur-se la copa a casa. Aquest any, ple de canvis i lesions, la superioritat de les blaugrana a Europa no està sent tan insultant com el curs anterior, però el Barça compleix i camina endavant amb direcció a Eindhoven. La final és més a prop.
Jonatan Giráldez va repetir el mateix onze titular que a l’Olímpic de Roma. Per la seva banda, Alessandro Spugna va introduir un únic canvi: l’entrada de Vicky Losada. La migcampista va poder debutar per fi a l’Spotify Camp Nou i el públic va aplaudir ben fort quan el seu nom va ressonar per la megafonia. El tècnic, però, la va substituir al descans, i no va poder rebre l’ovació merescuda. Losada, com Andressa Alves, també formava part de la plantilla del 2017.
Defensa ofensiva
Havia estat una última setmana plena de preguntes per a Giráldez i la resta de jugadores sobre la manca d’efectivitat per les dues victòries per la mínima contra Roma i Madrid. El missatge era clar: s’havia d’afinar la punteria, però l’equip tenia jugadores amb capacitat per generar ocasions. Només havien d’entrar. Després de tant debat, van ser dues futbolistes de la línia defensiva les que es van encarregar de trencar amb l’1-0 i conduir el Barça cap a una altra golejada. Rolfö va tornar a demostrar que la seva posició natural no és la de lateral. En són una clara mostra els dos gols que va firmar en la primera part contra el Roma. En tots dos va arribar com una davantera més per recollir una pilota despenjada per Oshoala primer, i una centrada de Hansen després. Entremig, Mapi León, l’autora d’aquell primer gol davant un Spotify Camp Nou ple ara fa un any, es va apuntar el gol de la tarda. Aquesta mateixa setmana, la central aragonesa feia broma amb els seus intents ofensius en el clàssic. Ho veia com una solució quan les davanteres no se n’acabaven de sortir. En el clàssic no va funcionar, però ahir la jugada li va sortir de meravella. Canonada des de la frontal que va dibuixar una paràbola impossible per a la portera del Roma.
Amb el 3-0, l’enfrontament feia baixada i el Camp Nou va recuperar l’ambient dels partits contra el Madrid i el Wolfsburg del curs passat. Marcador a favor i espectacle de càntics i llums a la graderia. Una altra festa de l’equip blaugrana al temple que es va completar amb dos gols més, obra d’Oshoala i Patri. La nigeriana va rematar en boca de gol una bona centrada d’Aitana i la migcampista balear va rematar de manera inapel·lable un córner picat per Hansen. El Roma va marcar el gol de l’honor, obra de Serturini. Un cop més, a Europa costa mantenir la porteria a zero. Va ser la nota negativa d’un partit que també va servir perquè Jana s’estrenés a l’estadi. Amb el xiulet final, es va produir la comunió de cada partit entre afició i jugadores. Quedarà un duel més a casa. Chelsea o Lió. Lió o Chelsea. El Barça, amb la feina feta, espera.