Els protagonistes

Marc-André ter Stegen i Paulo Gazzaniga

Ter Stegen intimida, Gazzaniga brilla

Lewandowski, Ansu Fati, Taty Castellanos i Stuani cedeixen per un dia les portades a Ter Stegen i Gazzaniga. Derbi de porters, derbi sense gols. La vida vista des de la porteria. S’enfrontaven ahir a l’Spotify Camp Nou l’home que més vegades ha deixat la porteria a zero en aquesta lliga 2022/23 i un porter que només ho havia aconseguit una sola vegada en tota la temporada. El resultat, efecte mirall. Doble cadenat.

Ter Stegen venia ferit pels quatre gols que li havia fet el Real Madrid en la copa feia només cinc dies i pel hat-trick de Karim Benzema. Però les penes de l’alemany en la copa, la Champions i l’Europa League estan trobant consol en la lliga jornada rere jornada. És la seva zona de confort. Amb el 0-0 d’ahir contra el Girona, són ja 21 partits en què el porter del Barça ha deixat la porteria a zero. Només nou gols rebuts en tot el campionat. L’únic porter de la lliga que no passa al doble dígit, i amb molta diferència. El trofeu Zamora, una jornada més a prop. Ter Stegen va sortir indemne d’un derbi que hauria pogut tenir un altre desenllaç si Taty Castellanos no hagués malbaratat una claríssima oportunitat de gol en la primera part. El davanter argentí es va plantar sol davant Ter Stegen, però l’alemany i el Camp Nou imposen. Marc-André va fer el pas endavant per reduir espais i a Taty Castellanos se li va fer petita la porteria. Incrèdul Míchel, resignat Taty Castellanos i salvat Ter Stegen. El valor de la intimidació.

Més feina va tenir el seu homònim a l’altra àrea. Gazzaniga va salvar el Girona. La mà que va col·locar en el minut 94 per evitar el gol de cap de Gavi val un punt. No va ser la seva única intervenció de mèrit. En la primera part va evitar el gol de Raphinha tapant bé el primer pal i el d’Araujo en un servei de córner en una acció en què la pilota no va traspassar del tot la línia. Reflexos felins. Fins ara només havia deixat la porteria a zero el dia del València. Ahir va marxar dempeus del Camp Nou i tancarà la lliga sense que l’actual pitxitxi li hagi marcat.