Barça

Van dir que tornarien

El Barça elimina el Chelsea i disputarà la gran final d’Eindhoven del 3 de juny

Serà la quarta final de la història del club, la tercera de manera consecutiva

BARÇA 1 CHELSEA 1

CHELSEA:Berger; Périsset (Rytting Kaneryd, 82’), Mjelde, Carter, Eriksson, Charles; Leupolz, Cuthbert, Fleming (Harder, 75’); Reiten (Lauren James, 76’) i Sam Kerr. BARÇA:Paños; Marta (Crnogorcevic, 73’), Paredes, Mapi León, Rolfö; Walsh (Engen, 60’), Aitana (Geyse, 84’), Patri; Graham Hansen, Oshoala (Paralluelo, 60’) i Mariona. GOLS:1-0 (63’) Graham Hansen. 1-1 (67’) Reiten.ÀRBITRE:Esther Staubli (suïssa), amb Riem Hussein (alemanya), al VAR.T.G.:a Giráldez, del Barça, i a Reiten i Cuthbert, del Chelsea.PÚBLIC:72.262 espectadors a l’Spotify Camp Nou.

21 de maig del 2022. El Barça aca­bava de per­dre la final de la Cham­pi­ons con­tra l’Olym­pi­que de Lió i, a mesura que pas­sa­ven les hores, s’ana­ven suc­ceint les reac­ci­ons de les juga­do­res a través de les xar­xes soci­als. Entre tots els mis­sat­ges hi havia un verb que es podia lle­gir a cada publi­cació: “Tor­na­rem.” Una con­signa que es va ins­tal·lar ràpida­ment al cap de totes i cadas­cuna de les fut­bo­lis­tes. Impos­si­ble no creure-se-les després del tra­jecte màgic vis­cut amb els par­tits al Camp Nou i un des­plaçament mas­siu a Torí. El Lió les havia tom­bat per segon cop en una final. L’any 2019 es van aixe­car. No hi havia cap dubte que ho tor­na­rien a fer. Menys d’un any després, poden dir-ho: han tor­nat a una final de la Cham­pi­ons, la ter­cera con­se­cu­tiva i la quarta de la història. I ho van poder fer en una tarda màgica, una més, a l’Spo­tify Camp Nou. No es va gua­nyar, no es va bri­llar sobre la gespa, ni tan sols va arri­bar a jugar Alèxia, la juga­dora que tot­hom espe­rava, però es va cer­ti­fi­car el bit­llet per ser a Eind­ho­ven el 3 de juny.

El Barça tenia un mínim avan­tatge de l’anada dis­pu­tada a Stam­ford Bridge. El golàs de Gra­ham Han­sen era un petit coixí, tan petit que les blau­grana no podien aco­mo­dar-se ni un sol segon. L’equip de Jona­tan Giráldez va sor­tir dis­po­sat a gua­nyar i a tan­car el pas a la final, però el Chel­sea no va posar les coses fàcils. El con­junt d’Emma Hayes tenia clar què volia fer: tra­var el joc, no dei­xar jugar el Barça i espe­rar el seu moment. Les blau­grana van arren­car bé, sense caure en el parany i, fins i tot, mar­cant un gol que va ser anul·lat per mans de Han­sen en el con­trol. Després d’això, les impre­ci­si­ons van començar a aparèixer: mals con­trols, erra­des en la pas­sada i males deci­si­ons en els metres finals. El Barça no fluïa i no podia prac­ti­car el joc que volia. L’única fut­bo­lista capaç de dese­qui­li­brar era l’heroïna de l’anada, una Gra­ham Han­sen en plena forma i que feia parar boja la defensa lon­di­nenca. Però ni ella, ni Osho­ala ni Mari­ona van encer­tar en les seves rema­ta­des. La balear va ser titu­lar en el lloc de Salma i va ser una figura clau incrus­tant-se per dins i gene­rant espais.

Acció i reacció

Amb la represa i un guió simi­lar, Giráldez va inten­tar sac­se­jar el par­tit amb can­vis. Però la juga­dora deter­mi­nant era sobre la gespa i es deia Gra­ham Han­sen, i es va encar­re­gar d’acos­tar una mica més l’equip cap a Eind­ho­ven. Ella va ser l’autora de l’1-0, cul­mi­nant una ràpida jugada que havia ini­ciat Pare­des des de la seva àrea en ser­vir una falta ràpida­ment. Mari­ona va des­car­re­gar per a Aitana, que va arri­bar fins a l’àrea del Chel­sea per cedir l’esfèrica a Han­sen en el moment just. La noru­ega no va fallar, si bé va tenir l’ajuda de Car­ter, que va aca­bar d’intro­duir la pilota dins la por­te­ria. Els 72.262 espec­ta­dors del Camp Nou van escla­tar i veien la final més a prop, però l’ambi­ent es va refre­dar de cop perquè la tran­quil·litat va ser efímera, ja que Rei­ten va tri­gar tot just qua­tre minuts a empa­tar.

Amb l’1-1, els ins­tants es van fer llargs. Un gol del Chel­sea envi­ava el par­tit a la pròrroga. El Barça bus­cava la sentència, però alhora pro­cu­rava no pre­ci­pi­tar-se i ador­mir el par­tit, cons­ci­ent que amb l’empat era ell qui es clas­si­fi­cava. El ner­vi­o­sisme s’apo­de­rava de l’estadi, ansiós perquè arribés el minut 90. Algu­nes esce­nes recor­da­ven els com­pas­sos finals del Barça-PSG de les semi­fi­nals del 2021. Aitana, que va reti­rar-se abans d’hora per unes molèsties, estava dreta a la ban­queta implo­rant el final. I sí, la col·legi­ada va posar fi al pati­ment del Camp Nou. Totes les juga­do­res van córrer a cele­brar-ho, també amb una afició bol­cada. I és que això que ha acon­se­guit aquest equip no és gens fàcil. Tan­tes victòries, gole­ja­des i títols han mala­cos­tu­mat el bar­ce­lo­nisme, que veu nor­mal que el Barça jugui finals euro­pees sense parar. La d’Eind­ho­ven en serà una més. L’Arse­nal o el Wolfs­burg, el rival. Culers, reser­veu el 3 de juny. Van dir que tor­na­rien i han tor­nat. Cre­uen que us en deuen una i ani­ran a bus­car-la.

IGUALAT

Graham Hansen torna a marcar, el Chelsea reacciona ràpid i el Barça acaba patint

ENSURT I PACIÈNCIA

Aitana es retira amb molèsties i Alèxia haurà d’esperar per reaparèixer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)