Barça

Xavi + Mateu + Deco

Deco ja treballa braç a braç amb Mateu Alemany per planificar la futura plantilla de l’equip entrenat per Xavi

L’anunci oficial del nou director esportiu, pendent que el brasiler traspassi la seva agència de representació de jugadors

No fa ni deu dies que la direcció esportiva del Barça era un solar. Mateu Alemany, el director de futbol, havia decidit que marxava a l’Aston Villa i, darrere seu, a la recerca també d’un altre destí, anava el director esportiu, Jordi Cruyff. Xavi Hernández, doncs, quedava sol, en espera de nous executius, i amb un panorama, gairebé, tètric. Però ja se sap, a la vida tot plegat pot canviar en un tancar i obrir d’ulls i ara la realitat és una altra completament. Mateu s’ho va repensar i va acabar declinant l’oferta procedent de Birmingham per romandre a Barcelona, a continuar encapçalant el projecte, i en lloc de Jordi vindrà Deco. De fet, malgrat que la seva incorporació no és encara oficial, el brasiler ja treballa braç a braç amb Mateu, amb el qual s’ha reunit en els darrers dies, per planificar la futura plantilla blaugrana.

D’aquesta manera, l’aterratge definitiu és en espera que Deco traspassi la seva agència de representació de futbolistes, Deco 20 Sports Management, fet que es produirà pròximament. El futur treballador del club blaugrana, que fins ara feia d’assessor extern, ja que és una persona a qui el president Joan Laporta té en consideració –ell el va fitxar de jugador en la seva primera etapa l’estiu del 2004–, no pot continuar sent representant ni estar vinculat al món de la representació, ja que es generaria un conflicte d’interessos amb la seva nova funció en el Barça i és per això que s’hi ha de desvincular.

Deco va començar com a representant a través de Jorge Mendes, un dels agents estel·lars del mercat, també amb molt bona relació amb Laporta. L’exmigcampista culer s’hi va sentir còmode i, aviat, va muntar la seva pròpia agència, que té Raphinha com a principal baluard. D’aquesta manera, després d’uns anys en el sector, l’exinternacional portuguès, nascut a São Bernardo do Campo (Brasil), se sent preparat per fer el salt. En l’entitat blaugrana, tot i no tenir, òbviament, experiència encara en els despatxos d’un club, valoren d’ell el seu coneixement del mercat brasiler i portuguès, d’on provenen la gran part de noms que representa en l’esmentada agència que vendrà.

Així, l’exjugador de 45 anys tornarà al Barça, en què del 2004 al 2008 va ser un dels bastions d’aquell equip entrenat per Frank Rijkaard que va guanyar, entre altres títols, la Champions League (2006), i també va jugarš amb Xavi. Ara, al capdavant de l’estructura del futbol professional masculí blaugrana, hi haurà de tornar a mesclar amb Xavi, i també amb Mateu.

Kounde no vol marxar del Barça

Després d’uns dies d’especulació pel que fa al seu futur, Jules Kounde va pronunciar-se ahir, a través de les xarxes socials, i va ser clar: “Perquè quedi clar: en cap moment vaig demanar sortir i, per tant, no me’n vaig a cap lloc”, va manifestar, contundent, el defensa blaugrana. Darrerament va transcendir cert malestar de Kounde pel seu rol en el Barça, en què la majoria de partits els juga de lateral dret i no com a central, com a ell li agradaria. El director de futbol, Mateu Alemany, va explicar abans del duel a Valladolid que era “un tema intern”, mentre que Xavi Hernández va calmar les aigües dient que tots dos havien sortit contents de l’última trobada i que no hi havia cap problema amb el jugador. Ahir va ser el protagonista qui va parlar per deixar clar que la seva voluntat és continuar en el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)