Barça

PARTITS MEMORABLES AL CAMP NOU BARÇA-REAL MADRID

08-01-1994 (LLIGA)

La maneta del ‘dream team’

El Barça de Cruyff va atropellar el Madrid amb un recital de Romário, amb un ‘hat-trick’ i el famós “cua de vaca” a Alkorta

Aquella temporada guanyarien la quarta lliga consecutiva, una fita que encara no s’ha igualat

Barça 5 Real Madrid 0

BARÇA:Zubizarreta, Ferrer, Nadal, Koeman, Sergi Barjuán, Amor, Bakero (Iván Inglesias, 75’), Guardiola, Stòitxkov (Laudrup, 47’), Goikoetxea, Romário.REAL MADRID:Buyo, Sanchís, Alkorta, Lasa, Prosinecki, Míchel, Luis Enrique, Milla (Butragueño, 55’), Paco Llorente, Alfonso (Hierro, 24’), Zamorano.GOLS:1-0 (24’) Romário. 2-0 (47’) Koeman. 3-0 (57’) Romário. 4-0 (81’) Romário. 5-0 (86’) Iván Iglesias.ÀRBITRE:Urío Valázquez.T.G.:Al local Stòitxkov.PÚBLIC:99.354 espectadors al Camp Nou.

Johan Cruyff és una de les poques persones que han pogut presumir d’haver aconseguit dues manetes en els seus duels contra l’etern rival. Una al camp i l’altra a la banqueta (com Guardiola). La primera la va aconseguir sobre la gespa el 17 de febrer del 1974 al Bernabéu. L’altra arribaria vint anys després, amb el tècnic holandès comandant el dream team, l’equip que va trencar el malefici de la copa d’Europa i que va regalar al Camp Nou una altra exhibició per a la història i el record.

Aquell 8 de gener del 1994, els blaugrana arribaven a aquest clàssic com a favorits. El dream team ja estava consolidat i el conjunt dirigit per Johan Cruyff dominava la lliga pel joc que desplegava sobre la gespa i pels títols –havien guanyat les últimes tres lligues–. Tot i això, afrontaven la 18a jornada com a segon classificat, darrere del “súper Dépor” i amb dos punts d’avantatge respecte dels blancs. El partit va arrencar a dos quarts de nou, amb un Barça amb defensa de tres, assumint riscos: Ferrer, Koeman i Goikoetxea, amb Guardiola com a director d’orquestra. Al davant, Cruyff va sacrificar Laudrup per donar tota la responsabilitat ofensiva a la parella formada per Stòitxkov i Romário. El brasiler va respondre amb una actuació estel·lar que va fer embogir el Camp Nou. Aquella nit d’hivern, el futbolista de 27 anys va entrar en la història del Barça amb un hat-trick que ha quedat gravat en la memòria culer. Sens dubte, el gol més recordat és el primer, que va servir per inaugurar el marcador. En el minut 24, Romário va rebre una passada de Guardiola a la frontal de l’àrea i, amb un gir diabòlic, va trencar la cintura al central del Madrid Rafa Alkorta per després enviar la pilota al fons de la xarxa amb un toc amb l’exterior. Aquest ha esdevingut un dels driblatges més inoblidables del segle XX i que encara es recorda com “la cua de vaca a Alkorta”. En la segona part va arribar una veritable allau de gols. Romário (57’ i 81’), Koeman (47’) i Iván Iglesias (86’) van arrodonir aquesta històrica golejada que el Camp Nou va celebrar com si es tractés d’un títol. Aquella lliga la guanyarien en l’última jornada i amb una altra maneta al Camp Nou contra el Sevilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)