Barça

La cinquena de la llista

Aquesta última palanca a dos dies de debutar en la lliga, és la cinquena que ha hagut d’activar el Barça des del passat estiu per tal de poder fitxar i inscriure jugadors i competir durant la temporada. La feina del club per reequilibrar la situació econòmica ha permès no haver de fer tancar tants acords aquest estiu, però la sensació de déjà-vu ha estat present fins al darrer dia.

Estiu mogut

La història entre el Barça i les famoses palanques va començar el 30 de juny de l’any passat, el dia límit per activar-la. El club blaugrana va tancar un acord amb Sixth Street per 207,5 milions d’euros a canvi del 10% dels drets televisius pels pròxims 25 anys. Aquesta palanca permetia a l’entitat tancar el curs 2021/22 en positiu. La segona, activada el 22 de juliol, va tenir els mateixos protagonistes, però Sixth Street va adquirir un 15% dels drets a canvi d’una plusvàlua d’uns 400 milions. Així, el Barça va poder començar a eixugar el deute.

Amb l’entrada del mes d’agost van arribar les últimes operacions. La venda del 49,99% de Barça Studios va ser l’empenta definitiva per poder inscriure els nous fitxatges just abans d’estrenar la lliga contra el Rayo. Un 24,5% va ser adquirit per Socios.com i l’altre per l’empresa Orpheus Media, administrada per Jaume Roures. Totes dues operacions es van tancar per la mateixa quantitat de diners: 100 milions d’euros.

FUNCIÓ

Van permetre tancar el curs en positiu i inscriure jugadors

LES ÚLTIMES

La venda del 49,99% de Barça Studios va ser l’empenta definitiva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)