Barça

Palanca oportuna

El Barça tanca un acord per a la venda del 29,5% de Barça Vision pel qual ingressarà 120 milions d’euros

La maniobra permetrà inscriure jugadors

Joan Laporta i la seva junta estan acostumats a anar contra rellotge. A tancar acords vorejant el xiulet final. L’aval o les “palanques” de l’any passat, especialment la primera –en el dia límit– i les últimes –que van permetre inscriure els nous fitxatges–, en són un exemple. La història s’ha repetit enguany, però el Barça s’ha assegurat arribar a la jornada inaugural de la lliga 23/24 amb els jugadors prioritaris per a Xavi inscrits. L’activació d’una nova palanca a canvi de 120 milions ha estat una injecció clau, en espera de més sortides, per tal de fer els deures a darrera hora. Si bé no estan tots acabats.

El club blaugrana va fer oficial ahir un nou acord: l’entrada de Libero Football Finances AG i els assessors d’inversions privades Nipa Capital BV com a nous socis estratègics. Els nous inversors han adquirit el 29,5% de la propietat de Barça Vision per 120 milions d’euros, corresponents a la part de la participació que estava en mans de Socios.com i Orpheus Media, la tercera i la quarta de l’estiu passat.

Tot plegat serveix per reforçar l’estructura de Barça Vision. Paral·lelament a aquest acord, el club també va arribar a una entesa amb Mountain & Co. I amb Acquisition Corp, que té com a objectiu fer que Barça Vision i Barça Media accedeixin a finançament i que es converteixin en una font d’ingressos.

Inscripcions a mitges

La palanca garanteix uns ingressos totals de 120 milions d’euros, més dels que havia previst el club inicialment. Ara bé, el Barça no els rebrà de cop, sinó en diversos terminis, si bé s’ha garantit que arribaran abans del 31 d’agost. És per això que Xavi Hernández no podrà disposar de tots els jugadors demà contra el Getafe. El pla de viabilitat de la lliga només permet utilitzar 60 d’aquests 120 milions per a les inscripcions i l’entitat blaugrana no els rebrà de manera immediata.

El Barça prioritzarà la inscripció d’aquells jugadors que Xavi desitja tenir a la seva disposició de seguida, en l’estrena en la lliga. Ahir, Ronald Araujo ja va aparèixer en el web de la lliga. Un dels nous capitans de l’equip podrà jugar demà un cop s’ha aprovat el seu nou contracte firmat l’any passat. El següent ha de ser el fitxatge estrella de l’estiu: Ilkay Gündogan. A més, al jugador se li va prometre que estaria inscrit. Oriol Rameu també és dels que generen més urgència.

Ara bé, és probable que no tots els futbolistes pendents d’inscriure puguin jugar. I no seria cap novetat: Kounde es va perdre les dues primeres jornades de lliga la temporada passada. El francès va ser el gran damnificat, mentre que Lewandowski, Raphinha, Christensen i Kessie sí que van formar part de la primera convocatòria contra el Rayo. Podria passar el mateix i hi ha jugadors que hauran d’esperar. Per exemple, amb Íñigo Martínez, lesionat, no hi ha pressa. Els altres jugadors pendents són els renovats Sergi Roberto, Marcos Alonso, Balde i Iñaki Peña, a més d’Abde.

INJECCIÓ

El Barça ingressarà els diners de manera progressiva, no tots de cop

INSCRIPCIONS

Araujo va ser el primer a ser inscrit; avui s’espera que Gündogan sigui el següent

ENCARA NO

Com va passar amb Kounde, hi ha jugadors que podrien esperar el seu torn
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)