Pedri encarrila la victòria i Ferran la segella (2-0)

El Barça ha patit i ha suat, però ha sumat els tres primers punts de la temporada. Semblava que la visita del Cadis podia acabar com a Getafe, amb un altre empat a zero, però ha aparegut Pedri per trobar el camí del gol i del primer triomf en aquesta lliga, certificat amb el segon i definitiu de Ferran Torres (2-0).

Contra el Cadis, un equip també rocós, el Barça ha pogut trobar més espais que a Getafe, especialment en la primera part, però el joc blaugrana ha anat de més a menys, amb una primera part més alegre i una segona molt lenta. Sense Araujo i Raphinha, ha estat Kounde qui ha jugat al lateral i De Jong de central. En el lloc del brasiler, l’escollit ha estat Lamine Yamal, el futbolista més jove de la història de la lliga en ser titular. L’extrem de 16 anys ha estat el millor del Barça, el que ha generat més perill i el que més a prop ha estat del gol. A la mitja hora de joc, Conan, el millor del Cadis, li ha tret una mà miraculosa (29’). El porter ha aparegut també poc després, quan Kounde s’ha incorporat en atac de forma sorprenent i ha rematat una centrada de Pedri (34’). La jugada ha acabat en córner, i aquest córner en l’ocasió més clara del Cadis. Una pèrdua de Balde ha propiciat la carrera de Roger cap a Ter Stegen, però l’alemany ha aguantat de meravella i l’ha aturat amb el pit (35’).

La velocitat que el Barça havia trobat en alguna combinació del primer temps, ha desaparegut en la represa. L’equip de Xavi ha perdut ritme i no podia superar l’entramat defensiu del Cadis, ben situat i tancat. Lamine Yamal ha tornat a posar a prova a Conan, però de nou l’argentí ha rebutjat el xut (46’) i Gavi ha rematat al travesser (54’). El conjunt de Sergio González també n’ha tingut una de clara en una jugada individual de Chris Ramos, però el davanter ha creuat massa la rematada (63’). El Barça continuava imprecís malgrat comptar amb molts jugadors ofensius, sobretot amb l’entrada d’Abde i Ansu, però costava finalitzar les jugades. En la pausa d’hidratació s’ha demanat paciència i el gol ha arribat pocs minuts després. Primer ho ha provat Abde, però un altre cop Conan ha evitat l’1-0 (80’), que ha arribat en el minut 82. Pedri i Gündogan, els dos homes interiors del Barça, s’han trobat i han fet una paret que ha acabat amb la diana del canari. Els blaugrana han trobat el segon en les botes d’Ansu, però hi havia fora de joc previ de Lewandowski (88’). Encara abans del xiulet final, Sobrino ha perdonat pel Cadis amb un remat massa desviat aprofitant una errada defensiva (90’). Amb els gaditans bolcats en atac, Ferran Torres ha tancat la victòria marxant tot sol i aprofitant una pentinada de Lewandowski (90’+4).

El Barça suma quatre punts després de l’empat en el debut i el triomf d’avui davant gairebé 40.000 persones al Lluís Companys.