Barça

El lateral preferit

João Cancelo serà el proper fitxatge del Barça i Xavi tindrà l’especialista de banda dreta per a la defensa que volia

El lusità podria no ser l’última incorporació, ja que el club blaugrana confia a fer-ne una altra abans d’un tancament de mercat en què també hi haurà alguna baixa

João Cancelo jugarà al Barça aquesta temporada. Serà com a cedit, en una operació que el club blaugrana i el Manchester City estan acabant de perfilar, amb un principi d’acord ja fet. L’oficialitat s’entreveu imminent. De fet, estava previst que el futbolista lusità es desplacés a Barcelona ahir mateix, per acabar de formalitzar definitivament el moviment, però tot plegat està en espera que el Barça rebi la injecció econòmica procedent de la darrera palanca activada, cosa que també ha d’arribar aviat.

D’aquesta manera, Xavi Hernández ja tindrà el lateral dret que volia. Aquesta era una demarcació en què el tècnic prioritzava un reforç i Cancelo, a més, era qui més li agradava. Caldrà veure, però, com l’encaixa, ja que el preparador egarenc sol jugar amb un perfil més defensiu, com Jules Kounde o Ronald Araujo, a la banda dreta de la defensa, i el portuguès és un lateral molt ofensiu. És una incorporació que indiscutiblement suposa un salt de qualitat per a la plantilla blaugrana, ja que tot i que del Manchester City marxarà per la porta del darrere –de fet ja hi va marxar en el mercat d’hivern passat cedit al Bayern, on va acabar la temporada–, el seu nivell futbolístic és altíssim. Sense anar més lluny, el curs 2021/22, estava considerat un dels millors laterals del planeta, quan era un fix per a Pep Guardiola, amb qui es va espatllar la relació.

Tot i això, Cancelo podria no ser l’últim fitxatge de l’estiu al Barça. El club confia a tancar dos fitxatges abans del tancament del mercat, que finalitza aquest divendres, dia 1 de setembre, a les 23.59 hores. “Afortunadament, tindrem el marge salarial necessari per fer incorporacions d’última hora. I crec que en farem més d’una”, va revelar diumenge Joan Laporta. “El que diu el president va a missa. Intentarem incorporar dos jugadors més”, va reafirmar, després, Xavi. Aquests dos jugadors són: un, el lateral dret, Cancelo, i un altre, un davanter, que podria ser un altre portuguès, João Félix, una opció que el club culer té damunt la taula. El de l’Atlético, que, com Cancelo, està representat per Jorge Mendes, que té una estreta relació tant amb Laporta com amb Deco, va dir durant l’estiu que somia jugar al Barça. Des d’aleshores, a l’entitat culer busquen fórmules per fer-li lloc a l’equip.

No obstant això, el club també busca alguna oportunitat per a la posició d’interior. I és que a Xavi li agradaria disposar d’un altre migcampista a la plantilla.

El capítol de baixes

No només hi haurà altes fins divendres, també hi haurà baixes. N’hi ha una que és imperativa, la de Clément Lenglet. El Barça i el central francès, que no compta per a Xavi i que la campanya passada ja la va disputar cedit al Tottenham, han estat tot l’estiu buscant una sortida per al jugador, però no es produeix. Amb contracte amb l’equip blaugrana encara fins al 30 de juny del 2026, un dels principals obstacles és l’alta fitxa del futbolista, herència encara de l’anterior mandat de Josep Maria Bartomeu. Han estat diversos els equips que han preguntat per ell i s’hi han interessat, però res ferm. L’adeu de Lenglet és imprescindible, ja que l’estalvi de la seva fitxa representa disminuir la massa salarial, escenari necessari per generar fair play.

D’altra banda, hi ha altres noms que també podrien deixar el club com a conseqüència de les incorporacions. L’arribada de Cancelo, lateral dret però que s’adapta perfectament a la banda esquerra, posició en què ha jugat en moltes ocasions, podria portar l’entitat a acceptar alguna proposta per Marcos Alonso. El Manchester United ha mostrat interès per ell. Un altre amb qui no es descarta res és Ez Abde, també amb diverses propostes i a qui l’arribada de João Félix el perjudicaria.

DAMUNT LA TAULA

João Félix és una opció, encara que a Xavi li agradaria disposar d’un altre interior

ADEU IMPERATIU

Es busca solució per a Lenglet, jugador amb un sou alt i que no compta per a Xavi

EL MERCAT

Tindrem el marge salarial necessari per fer incorporacions d’última hora. I crec que en farem més d’una
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)