Barça

Fe, amb F de Ferran

Reivindicat. El de Foios és el davanter amb menys participació de la plantilla però qui millor ràtio té amb el gol i reclama més minuts

Quan un futbolista perd l’amor propi, perd la batalla. Ferran Torres ha passat moments complicats en la seva carrera professional i també ara aquí al Barça. En el tram final de la seva primera temporada al Camp Nou, les coses no li van sortir com ell hauria volgut, i amb la lesió al peu que es va fer fa dos estius va tocar fons. Les crítiques, la falta de gol i la pressió el van asfixiar. Per això va creure necessari buscar assessorament extern. La temporada passada va recórrer a un psicòleg per mirar de cosir ferides. Va fer un gran treball personal per fer-se fort mentalment i ara considera que té millors eines per superar segons quin tipus de situacions. Segurament tota aquesta feina amb el psicòleg l’està ajudant en aquest difícil inici de curs, en què no està tenint els minuts que ell voldria. És el davanter de la plantilla que menys participació ha tingut, però també és el davanter que millor ràtio de gol té. Gol contra el Cadis i gol contra el Vila-real. Dos gols en poc més de 30 minuts jugats en el còmput total.

Fins i tot Raphinha, que s’ha perdut els dos últims partits per sanció, ha jugat més que ell. També homes com Abde i Ansu Fati han tingut més minuts. Dels davanters de l’equip, Ferran va ser l’únic que no va jugar ni un sol minut, per exemple, en el debut a Getafe. Lewandowski va ser titular aquell dia i, després de l’expulsió de Raphinha, Abde, Lamine Yamal i Ansu van passar al davant de Ferran com a revulsius. Amb la sanció de Raphinha de dos partits i l’adeu de Dembélé, Ferran era un dels grans candidats a jugar a l’extrem dret, la posició que ell sempre ha reclamat, si bé l’entrada a escena de Lamine Yamal l’ha deixat a la banqueta també en els últims dos partits. Però els gols l’han reactivat. Ja va marcar en la pretemporada i en la lliga va marcar contra el Cadis en l’estrena a Montjuïc i ho va tornar a fer diumenge en la visita a l’estadi de la Ceràmica. Contra el Cadis, el seu gol va servir per sentenciar el partit en el temps afegit i segellar tres punts i, contra el Vila-real, encara va tenir més repercussió perquè va servir per ajudar a remuntar el partit. Ell va fer l’empat a tres en una acció plena de fe. En els dos partits, la celebració de Ferran va transmetre rebel·lia, alliberament i ganes de posar les coses complicades a un Xavi que contra l’Osasuna haurà de decidir si donar continuïtat a Lamine tot i el retorn de Raphinha a la llista i també què cal fer amb el cas Ferran, que ha fet mèrits per jugar més minuts com a extrem o fins i tot de 9, encara que per a Xavi Lewandowski és un fix, tot i que el polonès no estigui del tot fi des de ja fa mesos. Ferran reclama minuts. Debat obert per a Pamplona.

LA PARTICIPACIÓ DELS DAVANTERS

Lewandowski
270 minuts i tres titularitats
Lamine Yamal
175 minuts i dues titularitats
Abde
66 minuts i cap titularitat
Ansu Fati
47 minuts i cap titularitat
Raphinha
42 minuts i una titularitat
Ferran Torres
32 minuts i cap titularitat

Interès del Chelsea de Pochettino

Tot i que ell està convençut que pot triomfar al Barça, en aquests últims dies de mercat qualsevol escenari està obert. João Félix és una opció que el Barça té damunt la taula i només la materialitzarà si acaba marxant un davanter, ja sigui Abde, Ansu, Raphinha o el mateix Ferran. En aquest sentit, el Daily Mail ha publicat en les últimes hores l’interès del Chelsea per dos futbolistes del Barça. Són Ferran i Raphinha, dos dels noms que poden pagar els plats trencats de l’eclosió de l’huracà Lamine Yamal. Ferran té bon cartell en la Premier pel seu pas pel Manchester City. El Chelsea ha invertit 350 milions de lliures en aquest mercat i la lesió d’un atacant com Nkunku, KO fins al 2024, preocupa Pochettino.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)