Barça

Gavi: història viva

Peça clau en el Barça de Xavi, Pablo Martín Páez Gavira es va convertir contra l’Osasuna en el blaugrana més jove a arribar als 100 partits

La dada: d’aquests 100 primers partits, ha estat titular en 79

El dia que Xavi Hernández va definir Pablo Martín Páez Gavira com “un cor amb potes” la va encertar de ple. Perquè, en efecte, Gavi és pura passió. El futbol entès des de les entranyes. Entrega i caràcter al servei del col·lectiu. Xavi va dir això de Gavi just ara fa un any, coincidint amb la signatura de la seva renovació fins al 2026. Un any després, aquelles paraules conserven vigència i seran vàlides fins que Gavi pengi les botes, perquè aquesta manera d’entendre el futbol la porta al seu ADN i això no es perd mai. Gavi és pura rauxa. Tot nervi. D’aquells futbolistes que mai renuncien al xoc de trens. Primer hi posa la cama i després pregunta. Així és Gavi. Les cinc grapes a l’orella dreta que li van haver de col·locar damunt la gespa d’El Sadar per aturar l’hemorràgia després de la seva topada amb Rubén García són una demostració més de com entén Gavi aquest esport. Una petita ferida en la batalla guanyada a Pamplona. Gavi segur que ho considera un trofeu de guerra.

A Pamplona, cinc grapes, tres punts i 100 partits. Gavi es va convertir diumenge en el futbolista més jove de la història del Barça a arribar als 100 partits oficials com a blaugrana, amb 19 anys i 29 dies. Gavi ha superat Bojan, Pedri, Ansu i Messi. Lluny queda ara aquell debut a primera divisió del 29 d’agost del 2021 contra el Getafe (2-1). Aquell dia Ronald Koeman va obrir la porta del primer equip a Gavi amb només 17 anys i 24 dies. No és el debutant més jove del Barça en la lliga. Lamine Yamal, amb 15 anys i 290 dies, va esmicolar rècords de precocitat la temporada passada en el Barça-Betis.

Gavi va marcar el seu primer gol oficial com a blaugrana el 18 de desembre del 2021. Ara ja n’ha fet un en aquestes primeres quatre jornades de la lliga 2023/24. Va ser el dia del Vila-real (3-4). En aquests primers quatre partits ha estat titular en tres (Cadis, Vila-real i Osasuna) i només va ser suplent en la visita a Getafe. És imprescindible per a Xavi i ni tan sols l’arribada d’una primera espasa com Ilkay Gündogan no li ha restat minuts fins ara en aquest inici de lliga, també afavorit per la lesió de Pedri. Per a Xavi, Gavi és clau en aquest Barça. És un dels futbolistes que més han jugat amb el de Terrassa des que va assumir l’equip. Per entendre la seva transcendència en aquest Barça, només cal mirar una dada: dels 100 partits que ha jugat, 79 han estat com a titular. Aquesta dada ho diu tot. I tot això amb només 19 anys. En aquests primers 100 partits ha marcat cinc gols i ha donat 11 assistències. El seu gol més recordat, el que va marcar al Madrid en la final de la supercopa d’Espanya de la temporada passada, en el seu primer títol oficial.

INDISCUTIBLE

En aquest inici de lliga ha sumat ja tres titularitats i un gol. Vuitè més usat (259 minuts)
Gavi
19 anys i 29 dies
Bojan Krkic
19 anys, 2 mesos i 24 dies
Pedri
20 anys, 2 mesos i 4 dies
Ansu Fati
20 anys, 5 mesos i 16 dies
Messi
20 anys, 8 mesos i 3 dies

Gavi i el repte de l’Eurocopa del 2024

Gavi, Alejandro Balde i Lamine Yamal van aterrar ahir a Madrid. Espanya jugarà divendres contra Geòrgia (18 h) i el dia 12 contra Xipre, partits corresponents a la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2024.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)