Barça

La nova etapa de Deco

El portuguès és presentat oficialment com a nou director de futbol amb ganes de treballar i amb l’objectiu de guanyar

Laporta destaca la bona sintonia amb Xavi com una de les claus

Quinze anys després de marxar amb dues lligues i una Champions sota el braç, entre altres títols, Anderson Luís de Souza, Deco, va encetar oficialment ahir una nova etapa com a blaugrana. De la gespa als despatxos. El portuguès és el nou màxim responsable de l’àrea de futbol després de la marxa de Mateu Alemany, amb qui ha treballat aquest estiu per confeccionar la nova plantilla del Barça.

Després de dos anys ajudant el club des de fora, Deco manarà des de dins amb l’objectiu de guanyar. “No hi ha cap altre objectiu en aquest club. Hem intentat tenir una plantilla competitiva i equilibrada, però volem guanyar. Importa la feina. Si no treballem ni estem pendents del que passa al club, això no funcionarà”, va explicar en la seva presentació, en què va deixar clar que vol un equip que jugui bé a futbol, pas previ a tornar a competir a Europa. “No existeix l’obligació de guanyar la Champions. Hem de donar a Xavi les eines per aconseguir-ho”, va explicar el portuguès, que considera que l’equip s’ha apagat en els darrers anys perquè no s’ha gestionat bé la transició dels jugadors del Barça guanyador als d’ara.

El perquè

De Mateu Alemany a Deco. Una figura amb passat blaugrana com a jugador i que ara agafa poders amb un altre càrrec de vital importància. “Tornar aquí em fa venir pell de gallina”, va reconèixer abans d’explicar que no va ser fàcil prendre la decisió d’agafar el càrrec. “Deixo coses enrere i és una responsabilitat molt gran, però el projecte m’il·lusiona. Estem avançant per al futur i l’estabilitat del club”, va explicar.

Després d’agrair a Alemany la feina feta al llarg d’aquests dos anys –qualificada d’excel·lent– i de deixar-li les portes obertes mentre ell sigui president del Barça, Joan Laporta va explicar els motius que l’han portat a escollir Deco com a nou líder de l’àrea de futbol. “Reuneix totes les condicions. El Deco s’ha format i ha après les claus que fan falta perquè les negociacions fructifiquin. A més, coneix els mercats. Aquest estiu ha ajudat a resoldre els últims casos d’una herència complicada i ha tingut un rol rellevant en la construcció del projecte, juntament amb Mateu Alemany”, va dir abans de destacar la bona relació que té amb Xavi Hernández. “Ha estat company seu. Que tots dos parlin el mateix llenguatge és molt important. Tenen una visió similar del futbol i sempre han estat en perfecta sintonia. És una de les claus de l’èxit.” Abans de cedir-li la paraula, Laporta va deixar clar al barcelonisme que està “en bones mans”. “Per tal que la pilota entri, cal un bon equip de treball al darrere i el tenim. Es pot confiar en ell”, va assegurar. Per la seva banda, Rafa Yuste va destacar la “capacitat de gestió, d’anàlisi i de negociació” de Deco. “Ho ha demostrat aquests mesos. Va de cara, és humil i treballador. És un home de club”, va dir.

LA PRESENTACIÓ

És una responsabilitat molt gran, però el projecte m’il·lusiona. Estem avançant
Deco
DIRECTOR DE FUTBOL DEL BARÇA
Deco reuneix totes les condicions per dirigir l’àrea de futbol. Estem en bones mans
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)