Barça

Amb retard, però arrenca la lliga

Lliga F. Un cop desconvocada la vaga, València i Madrid obren foc amb el Barça com a rival a batre un any més

Com un déjà-vu. La nova lliga femenina professional tot just va néixer l’any passat, però els problemes que la rodegen han estat vigents des del primer dia. Si el curs 2022/2023 no va arrencar fins a la segona jornada per la vaga de les àrbitres, aquest any van ser les jugadores les que es van plantar fa uns dies per la falta d’acord del salari mínim exigit. Un cop més, la pilota ha hagut d’esperar el seu torn fins a la segona jornada de la competició, però per fi avui començarà a rodar. L’acord aconseguit la matinada de dimecres a dijous, amb la implementació d’un salari de 21.000 euros bruts que pot incrementar-se fins als 23.000, i amb previsió que augmenti les dues altres pròximes temporades (entre 22.500 i 25.000 el curs vinent i entre 23.500 i 28.000 la lliga 25/26), ha obert la porta al futbol, que, malauradament, sempre queda en un segon pla. Ho han dit les jugadores en moltes ocasions: estan cansades de reclamar els seus drets i haver de centrar els esforços en coses bàsiques i no poder focalitzar-se en la pilota.

De fet, no tot queda solucionat amb el salari, i el camí per recórrer encara és llarg. Les reivindicacions de les futbolistes són moltes. El mateix comunicat del sindicat Futpro ho va recordar: “Aquest pas és el principi i només una part del conveni; ara toca treballar per avançar en punts tan importants com maternitat, protocol d’assetjament, llista de compensació i altres que considerem igual d’importants per al desenvolupament correcte de l’activitat de les nostres futbolistes.”

Xiulet inicial

Desencallada la vaga, la competició pot arrencar. El Barça, campió de les últimes quatre lligues, torna a ser el gran rival a batre. L’altre equip català de la Lliga F, el Llevant les Planes, lluitarà per aconseguir la permanència un any més. Tots dos debutaran demà. Les de Sant Joan Despí ho faran a les 12 h a Eibar i les blaugrana, al camp del Madrid CFF a les 19 h. La lliga, però, comença aquesta nit amb el València-Madrid (21 h).

Un darrer apunt: un català debutarà a primera. Es tracta del lleidatà Roger Lamesa, entrenador del Granada, que acaba de pujar.

DESENCALLAT

L’acord pel salari mínim de 21.000 euros trasllada el protagonisme a les jugadores

L’ESTRENA

Barça i Llevant les Planes no debutaran fins demà, tots dos a domicili
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)