Barça

Encara no és suficient

Tot i haver alleugerit massa salarial, el Barça continua excedit en el límit salarial de LaLiga, que ha estat reduït de manera considerable, fins a 270 milions d’euros, gairebé 400 milions menys que fa un any

Javier Tebas suggereix al club blaugrana la venda d’un futbolista important per resoldre el problema

Els maldecaps del Barça amb el fair play financer semblen no tenir fi. LaLiga va anunciar ahir el límit de cost de plantilla esportiva de cada equip de primera i segona divisió, o el que és el mateix, el límit salarial, havent patit el del Barça una davallada molt considerable. Ara és de 270 milions d’euros, gairebé 400 milions menys que fa un any. Òbviament, el cost de la plantilla culer, ja amb la massa salarial, és més que aquests 270 milions, per la qual cosa està excedit i sotmès encara a les normatives que li impedeixen inscriure i moure’s en el mercat amb llibertat.

I això que el club presidit per Joan Laporta, que va obtenir una herència pesadíssima de l’anterior mandatari, Josep Maria Bartomeu, ha pres mesures una darrere de l’altra per intentar resoldre el problema. Per començar, va rebre una plantilla amb una massa salarial de 655 milions d’euros (temporada 2020/21), que ara, dos anys després (temporada 2023/24), és de 404 milions. Les “palanques” també li van fer feina en aquest sentit l’estiu passat, però en aquest, a més de no haver-ne dut a terme cap, ja que els diners fruit de l’acord amb Libero Football Finance AG no van acabar d’arribar –el club va haver de presentar un aval per inscriure jugadors l’últim dia de mercat–, LaLiga també va restringir-les amb una nova normativa que impedeix als clubs, en cas d’activar-les, ampliar el límit salarial. A curt termini no tenen l’efecte d’abans.

Per LaLiga, doncs, encara no és suficient, i és per això que aplica a l’entitat culer l’esmentat límit salarial de 270 milions. “El Barcelona ha baixat el cost de la plantilla esportiva. Cal tenir en compte, però, que ha de recuperar les pèrdues d’anys anteriors”, va explicar Javier Tebas, que, juntament amb el director general de la patronal, Javier Gómez, va comentar-ho tot plegat ahir en un acte. “És just dir que estan fent un gran esforç, però no podem dir quan tornarà a una situació normal”, va indicar el president de LaLiga sobre quan podrà l’entitat culer operar amb normalitat. “Depèn del que faci en el seu àmbit empresarial. Potser ven un gran jugador dels que té ara i fa un pas de gegant”, va continuar dient Tebas, que va incidir en el fet que una venda important podria resoldre-li el problema: “Arrossega contractes històrics i no podem pretendre que faci fora tots els jugadors de cop. La solució està per altres camins. Si vengués un dels seus jugadors franquícia solucionaria els seus problemes, però prefereix anar limitat al mercat i anar a poc a poc per adaptar-se a la massa salarial que li correspon, que és molt superior.” “El Barça ha hagut d’avalar per poder inscriure. O fan altres operacions o estan limitats”, va afegir-hi Javier Gómez. “El que ha de fer és anar reduint plantilla. Han sortit Ansu Fati, Lenglet, Dest, Abde, Kessie, Dembélé... han rescindit a Jordi Alba, Umtiti... han fet moltes coses. Però estan sotmesos a un estrès en la capacitat de contractació”, va insistir el director general. Amb aquests entrebancs, el club blaugrana té pendents d’inscriure els nous contractes d’Alejandro Balde i Lamine Yamal i, també, el fitxatge de Vitor Roque, l’arribada del qual es preveia al gener.

El president i el director general de LaLiga també es van referir a João Félix. El Barça li paga 400.000 euros de fitxa, però la patronal compatibilitza més diners en el cost de plantilla. “Una cosa és el que els clubs paguin als jugadors i depenent del cas hi ha valoracions internes de LaLiga que adapten aquests contractes. I, en aquest cas, valorem per molt més aquest contracte”, va assegurar Gómez. “Nosaltres comptem molt més dels 400.000 que diuen que cobra. Una cosa és el que li paga el Barça i no el que valorem nosaltres. Als nostres efectes no són 400.000 euros, són molts més”, va indicar Tebas.

El Real Madrid, lluny

El Barça, doncs, té dos equips al davant pel que fa al límit salarial; l’Atlético, amb 296 milions, i el Real Madrid, qui més té amb diferència, amb 727. “El Madrid té moltes coses per fer. Podria fitxar Mbappé i un altre”, va manifestar Tebas.

El Barça, d’estrena
Amb la presència del president Joan Laporta, el tècnic Xavi Hernández i els jugadors del primer equip, l’Auditori 1899 va ser l’escenari ahir per a la presentació de la docusèrie ‘FC Barcelona, una nova era’, que es va estrenar el dimecres 6 de setembre i ja està disponible en exclusiva a Prime Video.
Als nostres efectes, João Félix no té un sou de 400.000 euros, li comptem molt més
Javier Tebas
PRESIDENT DE LALIGA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)