Barça

Royal Anvers

Mark van Bommel

El ressorgir de Mark

Mark van Bommel, que va guanyar una Champions amb el Barça com a jugador, assaboreix l’èxit a Bèlgica fent debutar l’Anvers en la Champions

Només va estar un any a Barcelona, però no va escollir-ne un qualsevol. Catorze anys després de la primera copa d’Europa a Wembley, el Barça va tornar a regnar al continent, a més de guanyar una lliga. Va coincidir amb Xavi, actual entrenador blaugrana i rival avui a la banqueta; amb Deco, nou director de futbol, i amb Márquez, tècnic del filial. Amb ells i amb una llarga llista d’estrelles com Ronaldinho, Eto’o, un emergent Messi o un jove Iniesta, futbolista format a La Masia i que va deixar clar que volia un lloc al mig del camp, posició que ocupava. De fet, Iniesta va ser un dels artífexs de la remuntada del Barça a París contra l’Arsenal en la final de la Champions del 2006. El neerlandès va ser substituït. L’ascensió del manxec va ser definitiva i, malgrat el doblet, Mark van Bommel va decidir fer les maletes cap a Múnic en acabar la temporada.

Avui, com a entrenador, torna a assaborir l’èxit i la felicitat del món del futbol. Ho fa amb l’Anvers, un club que debuta en la Champions i que aquesta nit serà el primer escull del Barça en la fase de grups. “Jugarem com sabem i intentarem fer-ho el millor possible. No sabem quin serà el resultat, però hem de ser realistes. És el nostre primer cop en la Champions i serà extremadament difícil. El Barça va camí d’arribar al seu màxim nivell”, va dir el neerlandès, que va elogiar Xavi i el conjunt blaugrana. “Si veus jugar el Barça, veus la seva firma. La seva forma de jugar es reflecteix. Si parlem de Champions, parlem del Barça. És cert que els últims anys no han estat al nivell, però poden guanyar. És un dels millors equips”, va afirmar.

No serà el primer cop que Van Bommel s’enfronti al Barça com a tècnic. Ja ho va fer la temporada 2018/19, quan dirigia el PSV Eindhoven. Contra l’equip d’Ernesto Valverde no hi va haver color: 4-0 al Camp Nou i i 1-2 al Philips Stadium. Era la primera experiència del neerlandès a les banquetes i va durar 18 mesos. El curs següent, el club el va acomiadar just abans de Nadal. No va ser fins al 2021 que Van Bommel va tornar a tenir feina. Va ser en el Wolfsburg, i encara va ser més efímer: nou partits. A Bèlgica, però, l’exjugador ha ressorgit i ha fet ressorgir l’Anvers, un club històric que ara viu el seu moment de glòria. La temporada passada, l’equip va ser proclamat campió de la lliga belga 66 anys després, a més d’alçar la copa. Per rematar-ho, els belgues debuten en la Champions. I Van Bommel no és l’únic exblaugrana del club; Marc Overmars n’és el director esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)