Barça

Impacte João Félix

El portuguès, encantat amb la proposta futbolística de Xavi, ha trobat en el Barça l’hàbitat idoni per expressar el seu futbol i s’ha guanyat ja l’estima dels culers

El fenomen João Félix continua acaparant portades, titulars i elogis. És el futbolista de moda a Barcelona. Impacte total. El millor jugador del Barça el dia del Betis i l’MVP del partit contra el Royal Anvers en l’estrena en aquesta nova edició de la Champions. El futbol entès des de l’estètica. Màgia i màxima transcendència. Brillant i determinant.

João Félix s’ha guanyat l’estima del barcelonisme en només dos partits. Rendiment immediat. En les seves dues primeres titularitats amb el Barça ha marcat tres gols, ha repartit una assistència de gol a Lewandowski i es va inventar una altra assistència que no li serà computada en les estadístiques perquè no va arribar a tocar la pilota en aquella espectacular acció en el 2-0 el dia del Betis quan va deixar passar la pilota per sota les cames per habilitar el davanter polonès. Producció altíssima. Metamorfosi total, perquè res té a veure aquest João Félix amb el João vist l’últim mig any en el Chelsea o l’anterior mig any en l’Atlético. En els últims sis mesos va marcar només quatre gols en la Premier amb la samarreta blue i en els sis mesos anteriors abans de la cessió va marcar quatre gols en la lliga i un en la copa amb l’equip d’El Cholo Simeone. Amb el Barça ha necessitat tan sols dos partits per fer tres gols i participar en dos més.

Montjuïc és territori João. En el seu primer partit allà va deixar una gran impressió contra el Betis de Pellegrini, però contra l’Anvers va arribar la confirmació que João Félix parla el mateix idioma futbolístic que el Barça i que la seva adaptació a la idea futbolística que vol Xavi ha estat molt ràpida. Contra l’equip de Mark van Bommel va fer números de crac. Dos gols en dues rematades. 51 intervencions i 33 passades bones de 35 intents. Grans estadístiques en 68 minuts de joc. Més enllà dels gols, els culers han constatat que la química amb els seus companys és total, sobretot amb un home com Lewandowski, un dels més beneficiats per l’arribada de João Félix. João és allà on sempre ha volgut ser. El portuguès és ara en un hàbitat on li permet expressar el seu art. Només Lewandowski ha marcat més gols que ell en aquest inici de temporada.

“A vegades fer el que és senzill és el més complicat, la manera de jugar la pilota i moure-la ràpid, però una vegada més ho hem fet molt bé. M’agrada aquest futbol. Estic content, l’ambient d’equip és fantàstic, el club és enorme, la manera de jugar és senzilla, és fàcil, a un o dos tocs, es fa més fàcil jugar així. Els homes de dalt acabem tenint més oportunitats”, va explicar dimarts a la nit en declaracions al canal TNT Brasil després de rebre el seu primer MVP a Europa amb el Barça.

El Porto-Barça, en la ment

Amb el seu estat de gràcia actual, a Xavi li resultarà difícil treure João Félix de l’onze. Ara mateix és candidat ferm a ser titular en la segona jornada de la Champions. La visita a Do Dragão del dia 4 d’octubre la té marcada en l’agenda. Per a Xavi serà el partit número 100 com a entrenador del Barça i per a João significarà el seu retorn a Portugal. Ja sap què és marcar en aquell estadi. Ho va fer amb el primer equip del Benfica el març del 2019 (1-2). “No és fàcil jugar a Do Dragão, sé el que és jugar allà, és un estadi complicat, però hi anirem amb la idea de jugar el nostre futbol i aconseguir els tres punts”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)