Barça

El somni d’un nen

El Barça i Alejandro Balde escenifiquen en un acte el vincle que han signat, que els unirà fins al 2028 amb una clàusula de 1.000 milions d’euros

El barceloní de 19 anys, que va arribar al club amb 6, assoleix l’objectiu que tenia des de petit

“Quan vaig arribar aquí, amb 6 anys, el meu somni era arribar al primer equip. I s’ha fet realitat.” Així és va expressar ahir Alejandro Balde, després de signar la seva ampliació de contracte amb el Barça, amb qui queda lligat fins al 2028 amb una clàusula de 1.000 milions d’euros. “És una recompensa pel treball que porto fent tota la meva vida. Porto aquí des que tinc memòria”, va assegurar el futbolista en l’acte de l’esmentada renovació dut a terme al camp Tito Vilanova de la ciutat esportiva Joan Gamper.

La història futbolística de Balde és idíl·lica. D’ascendència de Guinea-Bissau per part de pare i de la República Dominicana per part de mare, va néixer a Barcelona fa tot just 19 anys; amb 6 ja va enrolar-se en el club blaugrana, en què anar escalant per totes les categories del futbol de base. “És un camí llarg i molt difícil, farcit de sacrificis. No qualsevol nen ho pot aconseguir. Estic molt agraït”, va manifestar el futbolista, que, natural del barri de la Verneda (Barcelona), no oblida d’on ve. “Tots els meus amics segueixen al barri, a la Verneda, i sempre que puc intento anar-hi; són els meus orígens, i els meus amics són allà”, va assegurar.

Joan Laporta va acompanyar el jugador barceloní en l’esdeveniment i va fer èmfasi en la faceta humana del protagonista: “Vull destacar que Balde està compromès amb el club i amb la fundació. És dels jugadors que sempre estan predisposats a ajudar. “Això diu molt de tu, Alejandro”, va afegir el president, orgullós per assegurar-se la continuïtat d’un futbolista, ja indiscutible, i cridat a ser un baluard de l’entitat. “Porta el Barça a la sang”, va dir Laporta. “És un dia dels que fan història, perquè es confirma que un noi format a casa arriba al primer equip”, va completar.

I és que Balde s’ha convertit en dos anys en un dels millors laterals esquerre del planeta. Va debutar el 14 de setembre del 2021 en un partit de Champions League contra el Bayern (0-3) al Camp Nou, amb Ronald Koeman a la banqueta, i tot i que en aquella campanya (2021/22) no va tenir gaire protagonisme, en la següent, la passada (2022/23), es va apoderar de la posició passant per davant del propietari de la darrera dècada, Jordi Alba, i d’un jugador expert com Marcos Alonso. És internacional i titular, i en relació amb el club, per a Xavi Hernández és una peça fonamental en l’engranatge. “Espero seguir aportant com ara o més. Només tinc 19 anys i tinc molt per aprendre i millorar”, va afirmar Balde. “Quan acabi el contracte, d’aquí a cinc anys, en tindré 24, i encara seré jove. Espero seguir aquí molts anys més”, va indicar el defensa, que ara lluirà el número 3, el que tants anys ha portat un emblema del club com Gerard Piqué. “No pesa el dorsal. Cada jugador té la seva història. L’ha portat Geri 15 anys, que és una llegenda. Més que responsabilitat, és un orgull”, va expressar.

Floretes a Jorge Mendes

L’agent de Balde, Jorge Mendes, que també representa altres blaugrana com João Félix, Cancelo i Lamine Yamal i altres que han marxat aquest estiu com Nico i Ansu Fati, va ser present a l’acte com a espectador. Laporta, que manté una bona relació amb ell, va interpel·lar-lo: “T’agraeixo molt que a part de defensar els interessos dels teus representats, també pensis en els del Barça. T’agraeixo que conjuntis bé els dos aspectes i els sacrificis que fas.”

Lluir el dorsal 3 no pesa. L’ha portat Geri [Piqué] 15 anys, que és una llegenda. Per a mi és un orgull
Alejandro Balde
JUGADOR DEL BARÇA
És un dia històric, perquè es confirma que un noi format a casa arriba al primer equip
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA
Quan vaig arribar aquí, amb 6 anys, el meu somni era arribar al primer equip. I s’ha fet realitat. És una recompensa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)