Barça

El protagonista

João Cancelo

Un lateral diferencial

“Estava fent un partit molt dolent, amb molts errors, però s’ha d’estar concentrat fins al final”, va dir Cancelo

João Cancelo ha caigut de peu a can Barça. I és que des del primer dia que es va posar la samarreta blaugrana que ha ensenyat coses més que interessants. Fins i tot ahir, quan ell mateix va reconèixer que estava fent un partit “molt dolent”. En teoria és lateral dret, però en la pràctica és molt més. Perquè el 2 culer no és un lateral usual. En defensa, lliga bé la seva parcel·la, com ho faria qualsevol, però en atac és una cosa completament diferent. Per començar, quan l’equip blaugrana té la pilota deixa la banda i es posa a dins, a jugar d’interior. Pocs laterals del planeta són capaços de complir aquest rol al nivell que ho fa. A més, també és un futbolista que trepitja àrea rival, on és diferencial. Ja va marcar una diana en l’última jornada contra el Betis (5-0), i ahir, en el triomf contra el Celta (3-2) va ser absolutament determinant per a la culminació de la remuntada. Primer, donant a Lewandowski la passada de l’empat a dos; i, tot seguit, emergint dins de l’àrea, per caçar la centrada de Gavi, que va significar la diana de la victòria.

Gol i assistència del lusità, que, malgrat tot, no va acabar satisfet amb el seu partit. “Estava fent un partit molt dolent, estava cometent molts errors, però s’ha d’estar concentrat fins al final”, va explicar al final del matx, en què és cert que no va acabar d’estar fi; va encertar el 83% de les passades, va completar el 25% de les centrades que va intentar i el 50% de passades llargues. “Estava amb el cap perdut en el partit, amb diverses errades tècniques, que no són normals en el meu joc. Haig de millorar”, va insistir el futbolista de vint-i-nou anys, que, no obstant, va remarcar que “és important, tot i jugar malament, guanyar”.

També Xavi va anar en la mateixa línia, parlant del lateral. “Cancelo no ha fet el seu millor partit des que està aquí, però ha tingut fe”, va afirmar el tècnic, que va desgranar les accions amb les quals el portuguès va capgirar l’enfrontament: “Ha picat a l’espai a passada de Raphinha i ha assistit Lewandowski i després ha entrat des de segona línia, cosa que entrenem i insistim, i ha fet el tercer.” “Els diem que s’atreveixin. No importa fallar. Ho han d’intentar fins al final”, va cloure l’entrenador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)