Barça

Xavi hi posa el 100

Xavi Hernández, que va dirigir l’Al-Sadd en 102 ocasions, assolirà demà a Do Dragão, contra el Porto, el seu partit número 100 com a tècnic del Barça

Xavi Hernández continua engrandint la seva llegenda. Batec culer. Una vida bicromàtica en blau i grana. Als seus 767 partits disputats com a jugador del Barça –segon futbolista de la història del club amb més partits, només superat per Leo Messi–, Xavi hi sumarà demà, a Porto, 100 partits com a entrenador del club del seu cor. Partit històric a Do Dragão a títol personal (21 h, Movistar Liga de Campeones) i partit important per a un Barça que es juga el primer lloc del grup H en aquesta fase de grups de la Champions. Xavi vol celebrar el centenar de partits amb una victòria i el lideratge. La Champions és la seva gran assignatura pendent.

L’efemèride arriba a Xavi en un moment dolç, després d’una convincent victòria contra l’Anvers en el debut en aquesta edició de la Champions 2023/24 (5-0), invicte encara en la lliga (20 punts de 24 possibles) i havent signat recentment la seva renovació fins al 2025. Laporta i Xavi van encaixar les seves mans fa tot just onze dies. Una renovació guanyada per mèrits propis després d’haver guanyat la lliga i la supercopa d’Espanya. Dos títols per enfortir la confiança en el projecte, però Xavi, Laporta i els culers en volen més.

Xavi va debutar a la banqueta del Barça el 20 de novembre del 2021, en un derbi contra l’Espanyol decidit amb un gol de penal de Memphis, i ara arribarà als 100 partits a territori Deco. L’actual director esportiu del club va guanyar una Champions amb el Porto el 2004, però ara tant ell com Xavi només pensen a obtenir una victòria demà a Do Dragão que mantingui viu el somni cap a Wembley.

El balanç d’aquests primers 99 partits ha estat molt positiu, amb dos títols, un total de 62 victòries (l’última, l’1-0 contra el Sevilla), 18 empats i 19 derrotes, amb 190 gols a favor i 95 en contra. La radiografia canvia, això sí, en la Champions. El balanç global de Xavi és a tot color, però en Champions la fotografia és borrosa. Només tres victòries en nou partits de Champions: dues contra el Viktoria Pilsen (5-1 i 2-4) i una contra l’Anvers (5-0). La resta, dos empats (0-0 contra el Benfica i 3-3 contra l’Inter) i quatre derrotes, tres de les quals contra el Bayern de Múnic (3-0, 2-0 i 0-3). L’altra derrota va ser contra l’Inter per 1-0. El resultat: dos anys seguits abocats a l’infern de l’Europa League. Aquest any Xavi busca la redempció a Europa.

Pep com a mirall

Amb l’Al-Sadd, Xavi va dirigir un total de 102 partits i va guanyar 7 títols. Xavi igualarà els partits dirigits amb el club qatarià el dia de l’Athletic, el 22 d’octubre. De moment, demà entrarà en el selecte club dels 100. Només hi ha deu entrenadors en tota la història del Barça que hagin superat la barrera del centenar de partits. El mestre Johan Cruyff mana en la llista d’il·lustres (430 partits), seguit de Frank Rijkaard, Rinus Michels, Pep Guardiola, Louis van Gaal, Luis Enrique, Terry Venables, Ferdinand Daucik, Ernesto Valverde i Helenio Herrera. Els 181 partits de Luis Enrique i els 247 de Guardiola són el repte a superar. Els 14 títols guanyats per Pep en quatre anys són paraules majors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)