Barça

Alarma Lewandowski

El polonès té un esquinç al turmell esquerre, una lesió més greu del que semblava al principi

Serà baixa a Granada i és dubte per al clàssic

La victòria al camp del Porto va ser un pas de gegant cap als enyorats vuitens de final de la Champions, però el preu dels tres punts aconseguits a Do Dragão no ha estat baix. Més enllà de l’expulsió de Gavi, que es perdrà el duel contra el Xakhtar, l’equip blaugrana ha de lamentar la lesió del seu home gol: Robert Lewandowski. Les imatges del polonès abandonant l’estadi visiblement coix no despertaven optimisme, però les primeres informacions apuntaven que es tractava d’un fort cop. Amb l’aturada de seleccions a tocar, els càlculs eren fàcils: descans a Granada i 100% recuperat amb el retorn de la competició. Fins ahir, quan el Barça va emetre el comunicat sobre l’abast de la lesió del 9: esquinç al turmell esquerre. Un diagnòstic que el descarta per al pròxim partit, però que també fa saltar les alarmes a Barcelona amb el clàssic a tan sols tres setmanes. Lewandowski és ara mateix dubte per a l’enfrontament contra el Madrid a Montjuïc del pròxim dia 28. Seria una baixa de pes per a Xavi, que tampoc podrà comptar amb De Jong, a l’espera de l’evolució de Pedri, més a prop de tornar, i de Raphinha, lesionat fa una setmana.

Un esquinç fruit d’una acció del partit contra el Porto que ni tan sols va ser sancionada amb falta. Una dura entrada de David Carmo que va deixar el davanter fora de combat. Lewandowski ho va intentar durant uns quants minuts, però els senyals de dolor eren tan evidents que era inevitable que es produís el canvi. Ferran, l’autor del gol de la victòria, va entrar en el seu lloc en el minut 34. És la segona lesió de Lewandowski des que va arribar al Barça. El curs passat, el polonès va tenir una sobrecàrrega al bíceps femoral de la cuixa esquerra després del duel de lliga a Almeria que va acabar amb derrota blaugrana. El davanter es va perdre dos partits: la visita al Santiago Bernabéu en l’anada de les semifinals de la copa (0-1) i el triomf a casa contra el València (1-0) en la lliga.

Torn dels altres

L’esquinç al turmell frena el bon inici de curs de Lewandowski, que ha sumat sis gols entre la lliga i la Champions, a més d’haver repartit tres assistències. El curs passat, quan el polonès va abaixar el seu percentatge d’efectivitat i va encadenar diversos partits sense marcar, es reclamava un pas endavant de la resta de jugadors ofensius: Raphinha, Ansu, Ferran, Dembélé o Memphis. Si es confirma l’absència de Lewandowski per, com a mínim, els pròxims tres o quatre partits, es reclamarà el mateix als actuals davanters. De fet, amb la baixa de Raphinha, l’atac queda sota mínims, amb Ferran, João Félix i Lamine Yamal. El portuguès està sent titular i ha ofert bones sensacions en els seus primers passos a can Barça, mentre que Ferran està aprofitant les oportunitats i Lamine està enamorant a tothom tot i tenir setze anys.

De la defensa a l’atac

L’octubre s’està acarnissant amb el Barça les darreres temporades. L’any passat, l’equip blaugrana va afrontar els decisius partits de Champions contra l’Inter sense Araujo ni Kounde, els dos puntals de la defensa. A més, tampoc hi era Frenkie de Jong, com ara. En la visita al Giuseppe Meazza també es va lesionar Christensen, que va ser baixa contra els italians al Camp Nou. Per al clàssic del Bernabéu, Xavi va recuperar el francès i el neerlandès. Si llavors les afectacions van concentrar-se en la defensa, ara es concentren en la parcel·la ofensiva. Pedri i De Jong són migcampistes amb arribada a l’àrea contrària, mentre que Raphinha i Lewandowski són homes importants per a Xavi en la línia atacant. Tot plegat és un maldecap continu per al tècnic de Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)