Barça

Un primer pas molt sòlid

No va ser ni de bon tros el millor partit de la temporada, però el Barça va aconseguir la victòria al camp del Porto. A tothom, i a Xavi el primer, li hauria agradat veure una millor imatge dels blaugrana en el primer partit d’aquesta Champions fora de casa, però també tothom és conscient que el més important aquesta temporada és superar la fase de clubs com sigui, ja que després de dos anys en què el Barça s’ha vist relegat a l’Europa League el pas endavant és obligatori. I si es pot fer com a primer classificat, encara millor, per molt que ja s’ha comprovat altres vegades que això no implica tenir una eliminatòria de vuitens de final més accessible.

La victòria al camp del Porto (0-1) permet al Barça fer un pas de gegant en aquesta direcció, perquè el 6 de 6 aconseguit en la fase de grups hauria de ser una garantia d’èxit. Si més no, supera amb escreix l’inici de competició europea que s’havia signat les dues últimes temporades. El curs passat, el Barça va començar la Champions guanyant el Viktoria Pilsen, però va perdre contra el Bayern en la segona jornada. Pitjor encara va ser fa dues temporades, quan els blaugrana van perdre contra el Bayern i el Benfica en les dues primeres jornades. A més, el Barça ha trencat una altra estadística, i és que en les dues últimes edicions de la màxima competició europea només havia estat capaç de guanyar, els dos partits, contra la ventafocs del grup: el Dinamo de Kiív el curs 2021/22 i el Viktoria Pilsen el curs 2022/23.

Els 6 punts que el Barça ja ha sumat en la fase de grups de la Champions són el millor símptoma de la millora competitiva de l’equip, i és que només hi ha tres equips més que hagin estat capaços d’aconseguir-ho en les dues primeres jornades. Són el Bayern, el Manchester City i el Madrid, i tots aquests també han tingut partits de moltíssim patiment, havent de recórrer a remuntades o a victòries en l’últim sospir. A banda de les dues victòries, el Barça ha aconseguit una altra fita important en les dues primeres jornades de la fase de grups de la Champions, i és que de moment no ha encaixat cap gol ni contra l’Anvers (5-0) ni al camp del Porto (0-1). Només el Milan, amb dos empats a zero, continua com els blaugrana, sense encaixar cap gol en la Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)