Barça

El protagonista

Lamine Yamal

Un rècord agredolç

Ja fa més d’una dècada que un adolescent camerunès, anomenat Fabrice Olunga, va sorprendre tothom convertint-se en el jugador més jove a marcar una diana en la lliga. La fita la va assolir jugant al Màlaga, el 18 d’agost del 2012, a Balaídos contra el Celta, en un enfrontament que va acabar en empat (1-1), a la insultant edat de 16 anys i 98 dies. La realitat és que s’entreveia com un registre imbatible, fins a l’aparició de Lamine Yamal, que, quan Olunga va fer aquella diana, era un nen de 5 anys.

L’atacant blaugrana feia dies que perseguia el rècord i, ahir, en la seva última oportunitat, ja que després de l’aturada de seleccions hauria superat l’edat de l’exjugador del Màlaga, va aconseguir veure porteria. El seu primer gol en la competició de la regularitat i un nou rècord; ara, el futbolista més jove a marcar en la lliga és Lamine Yamal, amb 16 anys i 87 dies. “Estic molt content. És un honor per a mi. M’ha quedat una mica de sensació agredolça per l’empat; volia la victòria”, va dir ahir Lamine. “Quan he marcat, estava més pensant a remuntar que no pas en el gol i en el rècord”, va reconèixer el de Mataró. “És un gol històric”, va explicar Xavi. “La llàstima és que no hem pogut aconseguir els tres punts. Ha estat un gol important per ficar-nos en el partit i intentar la remuntada, però no ha pogut ser”, va assegurar el tècnic. “És un futbolista que és capaç d’ajudar l’equip i s’ho guanya en els entrenaments i en els partits. Fa la diferència”, va completar.

Lamine no va tenir un partit còmode. Titular, va jugar per la banda dreta, contra un rival ben tancat, i va mirar de desequilibrar, ben vigilat per Álvaro Fernández, que rebia l’ajuda de Carlos Neva. El gol, un dels més fàcils que deu haver marcat a la vida, ja que li va quedar una pilota morta sobre la línia de gol, després d’una jugada de João Félix que només va haver d’empènyer. En el minut 76 va ser substituït per unes molèsties i avui se n’hauria de saber la magnitud.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)