Barça

Per una orella li entra i per l’altra li surt

El comitè de competició ignora el recurs del Barça per la segona groga a Vitor Roque al feu del Deportivo Alavés i el davanter no podrà jugar contra el Granada

L’òrgan de la federació espanyola tampoc fa cas al Girona i ni Míchel ni Blind estaran davant del Real Madrid

Només el club blaugrana recorrerà a apel·lació

Ni cas. El comitè de competició va resoldre ahir el recurs que el Barça va presentar perquè la segona targeta groga que va veure Vitor Roque al feu del Deportivo Alavés i que li va suposar l’expulsió fos retirada, i va decidir mantenir-la. Resultat: un partit de sanció per al brasiler, que es perdrà l’enfrontament que el conjunt culer disputarà diumenge (21 h) contra el Granada al Lluís Companys. El davanter només se salvaria del càstig si prosperessin les al·legacions que el club culer va presentar ahir mateix al comitè d’apel·lació, que es reuneix demà.

La indignació, ja existent, va augmentar a can Barça de seguida, només de saber-se la decisió. I és que l’esmentada segona amonestació que va veure el Tigrinho a Mendizorrotza no s’agafa per enlloc. Tretze minuts va durar a la gespa l’atacant: va entrar en el minut 59; va marcar l’1-3 en el 63; va veure una targeta groga en el 67, i, cinc minuts més tard, li van ensenyar la segona, en el 73, per una falta que no va existir. Aquesta última, és clar, és la de la discòrdia perquè va ser una determinació injusta de l’àrbitre Martínez Munuera. En una pilota dividida, el defensa del conjunt local, Rafa Marín, es va llançar amb les dues cames per davant per refusar-la, cosa que va aconseguir, i Vitor Roque, que anava a contactar amb la pilota no ho va fer, però tampoc va impactar amb la cama del jugador rival, a qui va fregar lleugeríssimament. Insuficient perquè hi hagués, fins i tot, infracció. No va ser res, però el col·legiat va interpretar-ho de manera diferent. En l’acta arbitral, va redactar que havia amonestat el 19 blaugrana “per colpejar amb el peu la cama d’un adversari de manera temerària”, cosa que no va passar. A això van aferrar-se en el Barça en el recurs presentat al comitè de competició que no va tenir èxit.

En l’escrit, l’entitat culer va indicar que hi havia un “error material manifest” en la redacció de l’acta, la manera de revocar una decisió arbitral si és que competició hi coincideix. “El club al·lega l’existència d’un error material, oferint una versió radicalment diferent de l’acció desplegada de la continguda a l’acta i sosté la inexistència de colpeig i la inexistència de temeritat”, va revelar competició, sobre la versió blaugrana, en la resolució que va publicar ahir. L’òrgan va justificar que no comparteix la versió del Barça, que no veu errada arbitral i que, per tant, no canvia res. “Aquest comitè considera que les imatges aportades pel club al·legador no aconsegueixen demostrar l’existència d’un error material manifest, i és evident l’existència d’un contacte (“com a molt es produeix un simple frec”, reconeix en el seu escrit el compareixent)”, va assegurar. “En altres paraules: no s’aprecia de manera indubtable que el jugador amonestat no realitzés l’acció que va quedar consignada a l’acta”, va afegir. “El repetit visionament de les imatges, en definitiva, no ha permès a aquest comitè concloure, més enllà de qualsevol dubte, que l’acció no es produís tal com la va descriure el col·legiat i, en definitiva, provar l’error material manifest en el relat arbitral”, va concloure. La sanció, a més del partit de càstig per a Vitor Roque, inclou una multa de 600 euros per al jugador i de 350 euros per al club. L’última opció, doncs, és el comitè d’apel·lació.

Manca d’efectius a dalt

Si apel·lació no diu demà el contrari, Xavi disposarà contra el Granada de pocs efectius en atac. A la baixa de Vitor Roque, s’hi ha d’afegir la dels lesionats Ferran Torres, João Félix i Raphinha –aquest últim és a la recta final de la recuperació–. Ara mateix, Lewandowski i Lamine Yamal, amb l’opció de Marc Guiu, són els únics atacants disponibles.

APEL·LACIÓ

El comitè es reuneix demà i el Barça defensa que la segona groga és injusta

LA DAVANTERA

Ara mateix, Xavi només té Lewandowski i Lamine Yamal disponibles

EL PANORAMA

El brasiler és castigat amb un partit i només apel·lació pot salvar-lo ara

LA RESOLUCIÓ DEL COMITÈ DE COMPETICIÓ

El visionament de les imatges no ha permès a aquest comitè concloure que l’acció no es produís tal com la va descriure el col·legiat
No s’aprecia de manera indubtable que el jugador amonestat no realitzés l’acció que va quedar consignada a l’acta
Aquest comitè considera que les imatges aportades pel club al·legador no demostren l’existència d’un error material manifest
El Barça al·lega l’existència d’un error material i sosté la inexistència de colpeig i la inexistència de temeritat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)