Un empat amb gust de derrota

El Barça empata a casa contra el Granada (3-3), el penúltim amb un doblet de Lamine Yamal en un altre partit amb molts problemes defensius tot i el retorn de Ter Stegen

El Barça necessitava la victòria per continuar a vuit punts del Madrid, acostar-se a només tres del Girona i allunyar una mica més l’Atlético, que ha perdut contra el Sevilla, però els problemes defensius l’han tornat a allunyar de la victòria i els de Xavi no han passat de l’empat contra el Granada (3-3), que fins avui només havia sumat un punt a domicili, en un partit boig. Lamine Yamal, autor d’un doblet, ha estat el gran protagonista del partit, i és que amb un golàs en el minut 80 ha evitat el desastre absolut marcant el gol de l’empat definitiu.

La pressió a dalt, afavorida perquè el Granada intentava sortir sempre jugant, ha permès que el Barça tingués bones sensacions en els primers minuts, tot i que no ha aconseguit generar perill fins que ha aparegut Lamine Yamal. Primer amb una passada a la que no ha arribat per poc Lewandowski per marcar a plaer (13’) i un minut després per obrir la llauna rematant a plaer amb la dreta una bona centrada de Cancelo després d’una jugada entre Pedri i De Jong (1-0, 14’). El gol no li ha provat al Barça, que ha tret una marxa quan tenia la pilota i el Granada, que no ha canviat el seu guió, ha pogut recuperar pilotes a camp blaugrana i generar sensació de perill, sobretot a partir dels errors en sortida de pilota del Barça, amb un Ter Stegen que ha notat la inactivitat. Tot i això els de Xavi han mantingut prou bé l’ordre al darrere i en el minut 41’ han tingut una ocasió claríssima per encarrilar el partit. Lamine Yamal ha iniciat el contraatac per Pedri, que ha jugat d’esperó per Gündogan i aquest li ha donat el gol fet a Lewandowski, però el remat del polonès, que no era dolent, l’ha tret Hongla sobre la línia. Just després, Pellistri ha aprofitat que Cancelo no estava tapant la banda per arribar a la línia de fons i fer la passada enrere per Ricard Pujol, que al primer toc ha fet un remat perfecte que ha entrat per l’escaire del primer pal per marcar l’1-1 (43’).

En la segona part el Granada ha fet un pas enrere i ha permès que el Barça tingués tot el control de la possessió, tot i que no ha servit de gaire res perquè només Lewnadowski, amb un xut desviat, ha intimidat la porteria del Granada (52’). A partir de l’hora de joc ha arribat la bogeria perquè ha tornat la pitjor versió defensiva del Barça. En el 61’ el Granada ha tornat a aprofitar el forat a la banda de Cancelo. Ricard ha centrat al cor de l’àrea on Cubarsí i Koundé no s’han entès i la pilota ha quedat morta per Uzuni, que ha fet la passada perquè Pellistri marqués a plaer l’1-2. El Barça ha reaccionat i en el 64’ Lewandowski ha aprofitar una gran acció de Gündogan per marcar el 2-2 pel primer pal. De nou, però, els blaugrana han fet aigües, i és que en el 66’ una centrada de Maouassa l’ha rematat de cap, lliure de marca, Ignasi Miquel i Ter Stegen, tot i tocar la pilota, no ha pogut evitar el 2-3. El tercer gol ha deixat tocat al Barça, que ha intentat fer un pas endavant més amb el cor que amb el cap i no ha tingut ocasions fins que, en el 79’, Fermín ha marcat però l’àrbitre l’ha anul·lat per un fora de joc previ d’Iñigo Martínez. Un minut després ha tornat a aparèixer Lamine Yamal, que ha robat l’esfèrica a la frontal de l’àrea i amb un xut sec al pal curt ha marcat el 3-3 (80’). El juvenil estava inspirat, i en el 84’ ha fet una centrada preciosa amb l’extrior que Gündogan, de cap, gairebé ha convertit en gol. El partit ja era un atac i gol del Barça, acumulant gent a l’àrea. En el 90’ una altra centrada xut de Lamine Yamal ha estat a punt de convertir-se en gol i en el 92’ Marc Guiu ha rematat de cap desviat una enèsima centrada del juvenil, però el Barça, a la desesperada, ja no ha gaudit de més ocasions.