Barça

Jordi Farré

ex precandidat a la presidència del barça

“La marca Barça és la palanca que salvarà el club”

“Amb el negoci recurrent no pots pagar el deute. S’han d’inventar noves formes de negoci”

“El cas Negreira és un cas de corrupció, però no arbitral sinó econòmica, començada pel senyor Gaspart”

El Barça és una entitat motora i emblema d’aquest país, i no funciona. Caldria un canvi radical i s’han de prendre grans decisions

Jordi Farré (l’Hospitalet de Llobregat, 1975), precandidat a la presidència del Barça en les eleccions que va acabar guanyant fa tres anys Joan Laporta, va ser el primer a proposar a través del seu programa electoral la creació d’una marca pròpia. En una entrevista amb L’Esportiu, l’empresari català continua defensant aquesta idea per redreçar la delicada situació econòmica que travessa l’entitat blaugrana.

Quina valoració en fa, d’aquests tres anys de mandat de Joan Laporta?
Si vols que et sigui sincer, jo crec que no hem avançat. Nosaltres vam posar una moció de censura, principalment, per dos motius: pel tema Messi i la deriva econòmica. No tenim Messi i el club econòmicament ha empitjorat.
Com veu el Barça respecte al 2021?
Econòmicament i esportivament un desastre, i socialment ja ho veus. Jo crec que ara no era el moment de fer el camp. El millor que es pot fer ara és crear la marca de roba Barça. D’això n’estic convençut. Crec que ho tenen molt avançat amb BLM, i és la “palanca” que salvarà el club. Evidentment, no es pot fer d’un dia per l’altre, però això és el futur del club, n’estic segur. Quan hi ha grans problemes, s’han de buscar grans solucions. Amb el negoci recurrent no pots pagar el deute. Has d’inventar noves formes de negoci.
En què creu que s’han fet més passos enrere?
En el tema social, hem passat de tenir 50.000 abonats cada setmana al camp a 17.000. Jo crec que hi ha una desafecció cap a l’entitat important. Econòmicament parlant, hem generat unes pèrdues de 1.100 milions i hem hagut de vendre actius per més de 800. La situació sembla que no es redreça perquè aquest any ja ens estan avançant que perdrem diners. Pel que fa a la part esportiva, del que estic content és que es donin oportunitats als joves i deixem de fer fitxatges estrambòtics com vam fer amb Lewandowski amb 34 anys o Raphinha, pagant 70 milions i la feina que tindrem ara per col·locar-lo. Tenim jugadors a casa a qui s’ha de donar una oportunitat.
Ha estat un mandat complicat, marcat per la sortida de Leo Messi, el cas Negreira o el tancament de Barça TV, entre altres coses. Es podria haver gestionat tot plegat d’una altra manera?
El tema Messi, sense cap dubte, sí. Durant la precampanya nosaltres vam oferir un projecte al Leo per si guanyàvem les eleccions. Era un contracte de per vida i s’abaixava els ingressos moltíssim. A nivell de màrqueting, Messi era la clau per aconseguir ingressos. L’estadi? No era el moment, i encara menys quan estem com estem. Barça TV jo crec que no s’hauria d’haver tancat, tot i que no conec gaire bé els costos que tenia per al club. És fàcil dir que no s’hauria d’haver tancat, però al final tenim els diners que tenim i els hem de repartir com podem. El cas Negreira és un cas de corrupció, però no arbitral sinó econòmica, començada pel senyor Gaspart. Que no hi ha corrupció esportiva n’estic segur, però és evident que vam pagar a un senyor no sé per què. Això ho tinc clar.
Li preocupa la situació actual del club?
Molt, com a soci, excandidat i ciutadà català. El Barça és una entitat motora i emblema d’aquest país. Està en una situació complicada i no funciona. Caldria un canvi radical i s’han de prendre grans decisions.
Quin és el repte més important que té Laporta al davant?
Redreçar la part de negoci. El club ha de deixar immediatament de perdre diners cada any. No pot ser. Una empresa que és deficitària arribarà un moment que no podrà pagar. Redreçar el tema econòmic immediatament és el més important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)